5 intrebari psihologice pentru a identifica relatiile implinite – Tu cum raspunzi?

1
De Cristina Tudor
12 iul. 2020

Atunci cand dorim sa construim o relatie armonioasa, responsabila si implinita, avem nevoie sa ne descoperim pe noi, sa ne identificam nevoile, directiile si mai ales sa fim sinceri cu noi insine.

Va propunem sa va raspundeti la aceste 5 intrebari si sa descoperiti daca va indreptati catre o relatie de cuplu implinita sau va aflati deja intr-una.

Avem puncte in comun sau doar ne iubim?

Ideea ca iubim o persoana si sentimentele noastre ar trebui sa fie suficiente pentru o relatie frumoasa, mai ales daca ne sunt impartasite, este foarte posibil sa nu fie completa. Nu este gresita, dar nu este completa.

Nu este suficient sa iubim si sa fim iubiti ca relatia sa prinda aripi si sa reziste in timp, ci, in realitate, relatia noastra inseamna mai mult decat atat. Pe langa iubire, avem nevoie de intelegere, acceprate, compasiune si empatie, o comunicare eficienta, valori comune in viata si directii de viitor care sa permita desfasurarea relatiei.

3 mituri toxice despre gasirea partenerului potrivit, invatate din filmele romantice

Asadar, cei doi sunt oare compatibili? Pot forma o echipa pe termen lung?

Responsabilitatile casnice – cum se impart?

O relatie implinita inseamna ca, la un moment dat, cei doi parteneri de cuplu vor locui impreuna. Inseamna ca isi vor imparti tabieturile, obisnuintele, spatiul intim si vor invata sa se accepe si sa se doreasca reciproc, sa imparta si, eventual, sa faca compromisuri.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.