3 citate despre sanatate mentala de la Meghan Markle: Cum face fata anului 2020

1
De Irina Constantin
19 oct. 2020

Subiectul „sanatate mentala” este extrem de sensibil, insa Ducesa de Sussex nu se fereste sa ofere detalii despre viata ei personala.

Meghan Markle a vorbit recent, cu ocazia Zilei Mondiale dedicate Sanatatii Mentale, despre starea sa curenta si despre cum face fata greutatilor survenite din diferite parti.

4 strategii de sanatate mentala si emotionala care te ajuta sa depasesti mai usor orice problema

Chiar daca, in prezent, Ducesa declara ca se simte foarte bine, ea recunoaste ca a trecut prin momente foarte grele. Acestea au fost si sunt cauzate de atentia imensa acordata de media familiei sale.

Iata cateva idei pe care Meghan Markle a decis sa le imparta cu admiratorii ei!

1. „Nu conteaza daca ai 15 ani sau 25 de ani. Cand lumea spune lucruri care nu sunt adevarate despre tine, acest lucru iti afecteaza grav sanatatea emotionala si mentala!”

Meghan povesteste ca a trecut prin stari de nesuportat, din cauza criticilor primite de-a lungul vremii. „Mi s-a spus ca am fost cea mai criticata persoana din lume in 2019 – si dintre femei, si dintre barbati!”, spune ea. Atentia negativa pe care a primit-o din partea presei si din partea urmaritorilor a ranit-o extrem de tare, chiar daca a incercat sa nu se lase afectata.

Meghan a spus ca sentimentele prin care a trecut au facut-o sa isi doreasca sa vorbeasca mai des pe subiectul sanatatii mentale. Ducesa de Sussex considera ca este un subiect esential si, chiar daca fiecare are propria poveste, emotiile sunt aceleasi si merita sa fie discutate.

3 citate ale unor femei celebre care te vor face sa iti imbratisezi sexualitatea si libertatea de exprimare

2. „Stim cu totii ce inseamna sa ai sentimentele ranite. Stim cu totii ce inseamna sa te izolezi sau sa ii vezi pe altii izolandu-se… Suntem cu totii confuzi si incercam sa ne rezolvam problemele.”

Dupa o perioada in care au fost tinta articolelor batjocoritoare si a insultelor necrutatoare, Ducesa Meghan si Printul Harry au decis sa se implice mai mult si sa aduca sanatatea mentala in lumina reflectoarelor. Ei stiu ce inseamna sa ai probleme la acest capitol si isi doresc ca alte persoane sa primeasca sustinerea de care au nevoie.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Meghan Markle a parasit Anglia

3. „Eram obosita. Am raspuns cu sinceritate, pentru ca ma aflam intr-un moment de vulnerabilitate si eram epuizata. Acesta era adevarul in acel moment: sunt mama unui bebelus de 4 luni si sunt extenuata!”

Meghan a reflectat recent si asupra momentului in care, in urma cu un an, cand a fost intrebata de presa ce mai face, ea a decis sa raspunda scurt si la obiect, spunand ca este foarte obosita. „Tocmai ma gandeam ca trebuie sa ii fac o baie lui Archie si eram foarte obosita”, isi aminteste Ducesa. „Nu m-am gandit la raspuns, pentru ca nimeni nu ma mai intrebase daca sunt OK”, completeaza Meghan.

In prezent, Ducesa de Sussex afirma ca se simte foarte bine si le multumeste tuturor celor care o intreaba cum se simte. Ea spune ca este foarte important sa primesti o vorba buna sau o intrebare, atunci cand esti vulnerabil sau ti se intampla o multime de lucruri.

Foto: Getty Images.