Evita depresia si anxietatea cu ajutorul acestor nutrienti cheie. Afla ce alimente trebuie sa consumi!

1
De Alice Papuc
13 feb. 2023

Poate ca esti tu cea care experimenteaza stari de anxietate sau poate ca ai un cunoscut drag care se lupta cu depresia. In zilele noastre, nimeni nu este ferit de aceste tulburari. Cu toate acestea, exista lucruri pe care le poti face. Descopera cum poti sa te simti mai bine!

Depresia si anxietatea au devenit la fel de des intalnite precum raceala si durerea de cap. Fie ca te-ai luptat cu depresia cronica, fie ca ai experimentat cateva stari de anxietate, aceste tulburari sunt aproape inevitabile. Datorita cercetarii axei intestin-creier, oamenii de stiinta au descoperit rolul cheie al alimentatiei in protejarea sanatatii mintale. Din punct de vedere patologic, depresia este adesea asociata cu inflamatia creierului, deficitul de neurotransmitatori, respectiv tulburarea microbiotei intestinale.

Cele 3 iubiri prin care trece (aproape) orice femeie

Cum te ajuta alimentatia

Cercetatorii sustin faptul ca exista alimente si nutrienti care ajuta la promovarea sanatatii mintale prin:

 • Inhibarea inflamatiei
 • Combaterea radicalilor liberi cu scopul de a reduce stresul oxidativ
 • Sustinerea nivelurilor optime de neurotransmitatori – dopamina, serotonina si norepinefrina, neurotransmitatori cheie in ceea ce priveste starea de spirit a individului
 • Prevenirea hiperactivitatii axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale – mai exact, a mecanismului neuroendocrin care controleaza reactia organismului la stres

Descopera ce alimente trebuie sa consumi pentru a evita depresia si anxietatea!

Studiile clinice arata ca urmatoarele alimente, bauturi si nutrienti pot reduce riscul de depresie si anxietate, precum si simptomele asociate cu acestea:

 • Pestele gras
 • Fibre de alge marine
 • Fibre de ciuperci
 • Nuci
 • Ceai verde
 • Cafea
 • Seleniu

Ce reprezinta familia pentru un narcisist si cum iti dai seama ca exista o astfel de persoana in familia ta

Include aceste alimente in dieta ta si fii atenta sa mentii un stil de viata sanatos si activ. Fa miscare cel putin de 3 ori pe saptamana, iesi la plimbari in aer liber si nu uita de timpul petrecut alaturi de cei dragi. Citeste o carte si relaxeaza-te cu un ceai bun. Aceste lucruri pot parea mici, insa efectul lor poate fi unul uluitor. Acorda-ti timpul de care ai nevoie si pune-te pe tine pe primul loc: mediteaza, odihneste-te atunci cand esti obosita, mergi la un masaj, organizeaza-ti o seara de spa la tine acasa. Daca simptomele persista, cere ajutor specializat. Discuta cu medicul tau despre modul in care te simti si aminteste-ti ca esti om. Modul in care te simti nu este nicidecum rusinos. Ai grija de tine si de starea ta de bine.

Foto: depositphotos.com