Ce reprezinta familia pentru un narcisist si cum iti dai seama ca exista o astfel de persoana in familia ta

1
De Alice Papuc
8 ian. 2023

Traiul alaturi de un narcisist este extrem de dificil. Aceasta persoana va acapara intreaga atentie si va manipula intreaga familie.

Un membru al familiei narcisist, fie ca este vorba despre un frate, un sot sau un parinte, va prezenta anumite caracteristici distincte si dificil de tratat. Acesta va manifesta un comportament abuziv si lipsit de empatie fata de cei din jur. Dar ce reprezinta familia pentru un narcisist? Este timpul sa descoperi, astfel incat sa fii atenta la aceste semne:

 

O sursa constanta de drama

Narcisistii au o nevoie constanta de drama in viata lor si in lumea pe care si-au creat-o. Iar pentru ei, familia este o sursa perfecta pentru drama. Chiar daca nu exista niciun motiv pentru tensiuni in familie, ei se vor ocupa de acest aspect. In momentul in care ai o zi linistita sau o reusita importanta, narcisistul va face acuzatii nefondate la adresa ta. Va face tot ce poate sa te faca sa te simti oribil si chiar vinovata.

 

Servitori

Narcisistul se va simti extrem de important atunci cand cei din jur vor face totul pentru el. El nu trebuie sa mai faca nimic si acest lucru il va face sa se simta puternic. Va crede ca ocupa un rol important: un rol de rege, care are supusi si isi va exercita controlul asupra familiei.

Daca partenerul tau face aceste lucruri, nu are grija de tine, ci te controleaza!

 

Recuzita

Familia pentru un narcisist reprezinta efectiv un element de recuzita in povestea pe care acesta o scrie despre viata lui. El este actorul principal iar ceilalti nu sunt decat o recuzita de care se foloseste. Narcisistul se asteapta ca familia sa ii alimenteze egoul urias. In viziunea lui, el este superior oricui.

Minciuni nesanatoase pe care femeile si le spun intr-o relatie

 

Asistenta financiara

Narcisistul simte ca are dreptul la lucruri care nu ii apartin cu adevarat. Acesta iti va controla contul bancar si se va folosi de banii tai in propriul folos. Mai mult decat atat, te va lua la rost daca incerci sa iti asiguri independenta financiara.

Acest lucru se poate intampla si atunci cand responsabilitatile financiare nu sunt impartite in mod echitabil intre soti sau cand un parinte nu ii cumpara lucrurile necesare unui copil si pastreaza toti banii doar pentru el/ea.

 

Invinsi

Pentru un narcisist, lumea se afla intr-o competitie continua. Familia sa nu face exceptie de la aceasta regula. Iar narcisistul trebuie sa castige orice competitie. Acest lucru inseamna ca membrii familiei sunt in mod natural invinsi, astfel incat narcisistul sa detina intregul control.

Cele 6 tipuri de narcisisti. Care este cel mai periculos?

Narcisistul va crea intotdeauna circumstantele necesare astfel incat acesta sa para cel mai inteligent membru al familiei. Daca indraznesti sa il depasesti intr-un aspect, acesta iti va aduce aminte de un moment rusinos prin care ai trecut. Va folosi orice arma poate astfel incat sa nu ai nicio sansa de reusita.

Foto: depositphotos.com