Daca partenerul tau face aceste lucruri, nu are grija de tine, ci te controleaza!

1
De Alice Papuc
31 oct. 2022

Cum se manifesta nevoia de control intr-o relatie? Adesea, o poti confunda cu grija. Dar exista lucruri la care trebuie sa fii atenta.

„Dragostea este oarba”, sunt adesea invatate femeile. Astfel, femeile sunt capabile sa accepte multe lucruri de dragul partenerului. Ele isi doresc sa mentina relatia fericita. Dar sunt multe lucruri care necesita atentia ta. De exemplu, nevoia de control pe care o exercita partenerul in relatie. Aceasta poate fi confundata cu grija pe care ti-o poarta. Dar exista limite pe care el nu trebuie sa le intreaca in relatia voastra.

Iata lucrurile pe care le face partenerul tau pentru a-si exercita nevoia de control in relatia voastra:

 

Partenerul tau are nevoie constanta sa stie unde esti si cu cine

Daca partenerul tau vrea sa stie mereu unde esti si, mai ales, cu cine, este posibil ca acesta sa fie un semn ca te controleaza. Mai mult, iti cere chiar poze cu locatia, cu persoana alaturi de care esti, sau transmiterea locatiei live.

Bineinteles, sunt cazuri in care este bine sa ii transmiti locatia partenerului, cum ar fi atunci cand nu te simti in siguranta. Dar trebuie sa poti diferentia comportamentul partenerului tau. Fii atenta daca acesta denota grija si afectiune sau dorinta de a te controla. In multe cazuri, este cea din urma.

 

Iti spune cu cine ai voie sa iti petreci timpul si cu cine nu

Practic, partenerul tau iti acorda „permisiunea” sa iesi cu cineva. Fie ca vorbim despre prieteni de sex opus, fie ca vorbim despre prietenele tale sau chiar despre membri ai familiei. Partenerul tau este cel care decide cu cine poti sta si cu cine nu.

7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu

 

Nu ai parte de intimitate

Partenerul iti va umbla in telefon, iti va citi nonsalant mesajele, corespondenta electronica si iti va verifica profilele de pe retelele sociale. Iar daca cumva tii un jurnal, nimic nu il va opri sa iti citeasca gandurile cele mai intime. Pentru ca intimitatea ta este practic inexistenta.

 

Nu ii place sa iesi prea mult fara el

Daca ai „norocul” ca partenerul tau sa iti aprobe o iesire cu fetele, acesta va incepe sa te preseze sa vii mai repede acasa. Te va suna constant si nu te va lasa sa te relaxezi. Este o persoana posesiva si nu isi doreste sa te imparta cu absolut nimeni. Si in niciun caz nu isi doreste sa te distrezi fara el. Mai mult, daca ar fi dupa el, nu ai iesi absolut deloc singura.

5 minciuni pe care ti le spui… si care te fac nefericita

 

Iti da un ultimatum

Pentru a ajunge sa isi atinga scopul, partenerul tau nu se va da inlaturi de la a da un ultimatum. Isi doreste sa faci intotdeauna ceea ce vrea el si sa nu alegi pe nimeni altcineva. Daca va simti ca pierde controlul asupra ta, va incerca sa iti induca un sentiment de vinovatie. Iar daca nu va reusi, va trece chiar la amenintari de tot felul.

Luna Neagra Lilith: Ce reprezinta in astrologie si cum iti afecteaza viata si relatiile

 

Se ocupa doar el de finantele voastre

Daca partenerul tau a pus stapanire pe toate finantele voastre, esti intr-o relatie toxica. El poate motiva acest lucru sub pretextul ca isi doreste sa te protejeze. Astfel, ti-a luat cardul, aproba sau dezaproba fiecare cheltuiala si ia toate deciziile in locul tau. In realitate, el doar iti restrictioneaza accesul la bani. Iar o persoana care te iubeste nu s-ar comporta in acest mod.

Foto: depositphotos.com