Cum iti dai seama ca persoana cu care urmeaza sa iesi la o intalnire este narcisista

1
De Irina Constantin
4 dec. 2021

Vorbiti prin mesaje de ceva timp si vrea sa va intalniti in viata reala. E carismatic, e atragator, dar parca ceva iti trezeste o suspiciune.

De multe ori, simpla interactiune scrisa cu o persoana poate ridica semne de intrebare. Nu este nevoie intotdeauna sa ii observi limbajul trupului pentru a-ti da seama de anumite lucruri. De exemplu, vrei sa stii cum identifici un narcisist doar din mesajele pe care ti le trimite?

Trebuie sa mentionam, totusi: chiar daca potentialul partener bifeaza elementele de mai jos, nu inseamna neaparat ca nu trebuie sa te intalnesti cu el in viata reala. Daca intuitia iti spune sa ii oferi o sansa, ascult-o.

Cum identifici un narcisist doar din conversatiile prin mesaje scrise:

Te „bombardeaza” cu iubire

Este extrem de galant, de generos, de amabil si de dragut. Pare ca te iubeste inca de la primul „buna”, chiar daca nu stiti prea multe unul despre celalalt. Te aproba in tot ce spui, iti admira inteligenta, simtul umorului si, bineinteles, aspectul fizic.

Stii expresia „prea bun ca sa fie adevarat”? Se aplica perfect aici. Daca persoana de la celalalt capat al telefonului pare prea buna ca sa fie reala, probabil asa este. Narcisistii au tendinta de a se mula perfect pe personalitatea celuilalt. Ei ar face totul pentru a o impresiona si pentru a-i castiga increderea.

Te ignora, ca apoi sa te copleseasca iar cu atentie

Dupa ce te-a bombardat cu apreciere si complimente, a disparut subit pentru cateva zile. Nu ti-a mai raspuns la niciun mesaj. Te-a lasat pe „seen” sau a facut ceea ce se numeste ghosting. Peste un timp, a revenit ca prin magie si a inceput sa te copleseasca din nou cu atentia lui flatanta.

Acest tip de comportament este specific persoanelor narcisiste. Acestea actioneaza astfel pentru a crea dependenta si pentru a te face intotdeauna sa te ingrijorezi, ca apoi sa astepti cu nerabdare prezenta lor.

5 lucruri pe care sa le stii despre intuitia ta: Cand trebuie si cand NU trebuie sa o asculti?

Vorbeste prea mult despre viitorul vostru impreuna

Nici nu ati apucat sa iesiti la un date, ca deja isi imagineaza o multime de lucruri si ti le povesteste cu pasiune. Te pune sa iti imaginezi cum veti calatori peste tot tinandu-va de mana, cum veti petrece seri romantice acasa (da, in imaginatia lui, deja locuiti impreuna!) si cum veti avea doi copii foarte frumosi. Red flag!

Se lauda continuu

Iti povesteste ce marire de salariu a reusit sa obtina, ce masina superba a reusit sa isi cumpere, cat de bine se descurca in orice situatie. Se compara cu alte persoane si iti povesteste despre cum el, spre deosebire de ele, a reusit sa fie mai bun.

Este normal sa te prezinti cat mai bine in fata unei noi cuceriri si sa iti scoti in evidenta toate atuurile. Insa, totul cu masura! Daca barbatul cu care vorbesti nu rateaza nicio ocazie sa se laude cu reusitele sale, s-ar putea sa ai de-a face cu un narcisist.

Ce este „relatia karmica” si ce ai de invatat din ea

Conversatiile voastre sunt centrate pe el

Chiar daca iti ofera atentie, e galant si amabil, poti observa cum orice discutie ajunge sa fie centrata pe persoana lui. Iti scrie paragrafe lungi despre viata lui sau despre cum i-a fost ziua, fara sa te intrebe prea multe detalii despre tine. Ar putea vorbi ore intregi despre el, insa este destul de rezervat si scurt in raspunsuri atunci cand este vorba despre tine.

Acesta este un semn destul de clar ca potentialul tau iubit are o tendinta narcisista.

Foto: depositphotos.com