Cum previi alergia la acarieni? Sfaturi utile pentru ameliorarea simptomelor

1
De Cristina Tudor
29 apr. 2021

Alergia la acarieni se poate dezvolta ca urmare a acumularii de praf si umiditate, medii care favorizeaza inmultirea acarienilor.

Acarienii produc alergeni care provoaca anumite simptome neplacute, afectand calitatea vietii si somnului. Iata cum poti preveni alergiile cauzate de acarieni si cum poti ameliora simptomele!

Acarienii sunt prezenti pe suprafetele des utilizate din casa, precum patul. Acesta este locul care necesita cea mai mare atentie cand vine vorba despre prevenirea alergiilor, intrucat simptomele frecvente pot afecta in mod substantial odihna si calitatea somnului.

De asemenea, acarienii sunt prezenti si pe covoare, perdele si tapiterii.

Alergiile la diferiti factori de mediu devin din ce in ce mai frecvente in societatea contemporana. In general, acestea se caracterizeaza prin simptome precum rinita, conjunctivita, astmul si dermatita. Una dintre probleme este complexitatea diferitelor specii de acarieni si alti alergeni. Acest factor face dificil atat diagnosticul, cat si tratamentul, scrie Doza de Sanatate.

Alergia la acarieni – metode de prevenire

Dormitorul

In primul rand, cel mai important lucru este sa te concentrezi pe dormitor. In aceasta camera, poti curata podeaua cu un mop sau o carpa umeda si poti folosi cuverturi de pat anti-acarieni. In plus, ar trebui sa eviti orice ii atrage, cum ar fi mobilierul tapitat sau perdelele.

Desi este imposibil sa elimini complet acarienii, poti reduce contactul si inmultirea acestora prin igienizarea frecventa a locurilor personale.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.