Medicii atrag atentia: „Acest obiect din bucatarie e mai murdar decat vasul de toaleta. Riscul de infectii este major”

1
De Cristina Tudor
8 apr. 2020

Vasul de toaleta este considerat locul din casa cu cei mai multi germeni, insa riscul de imbolnavire vine de unde ne asteptam mai putin.

Medicii atrag atentia asupra zonelor din casa unde acumularile de microbi sunt mari, iar riscul de imbolnavire, in lipsa dezinfectarii acestora, mai crescut.

Tocatorul de bucatarie, mai murdar decat vasul de toaleta

De exemplu, contrar opiniei publice, numarul bacteriilor dintr-o bucatarie obisnuita poate fi de 100.000 de ori mai mare fata de baie, potrivit International Hygienne Home Truths Study, The Hygiene Council, 2014. Iar pe tocatorul de bucatarie exista o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decat pe vasul de toaleta, considerat cel mai murdar loc din casa, potrivit Food&Hygiene Facts, NHS Choices, 2012.

„Desi este foarte probabil ca vasul de toaleta sa contina microbi, riscul de a lua microbi direct de pe acesta este, in general, scazut, intrucat oamenii nu il ating. Insa, microbii din toaleta pot fi improscati pe alte suprafete in timpul utilizarii sau atunci cand se trage apa si pot fi purtati in toata baia si casa pe mainile nespalate.

Cel mai mare risc de a lua microbi daunatori din baie provine de la suprafete pe care oamenii le ating in mod uzual, precum manerul pentru tras apa la toaleta, colacul de toaleta, robinetele si manerul usii. Ca regula generala, pentru a opri raspandirea microbilor, este important sa curatati cu produse de curatat care omoara bacteriile suprafetele din casa pe care familia le atinge frecvent cu mainile, precum manerul usii frigiderului, manerele dulapurilor, robinete, clante etc.”, a explicat prof. Dr. Marin Burlea.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com