Regina Elisabeta a II-a a fost testata pozitiv pentru COVID-19

1
De Teodora Tirca
20 feb. 2022

Diagnosticul monarhului in varsta de 95 de ani vine dupa ce printul Charles si Camilla, ducesa de Cornwall, au fost, de asemenea, testati pozitiv pentru coronavirus.

Regina Elisabeta a fost testata pozitiv cu COVID-19, a anuntat in aceasta dimineata Palatul Buckingham.

„Palatul Buckingham confirma ca Regina a fost testata astazi pozitiv pentru Covid”, se arata intr-o scurta declaratie. „Majestatea Sa se confrunta cu simptome usoare asemanatoare racelii, dar se asteapta sa continue sarcinile usoare la Windsor in saptamana urmatoare”.

„Ea va continua sa primeasca asistenta medicala si va urma toate indrumarile”, concluzioneaza comunicatul.

Regina, in varsta de 95 de ani, s-a intalnit ultima data cu Charles, in varsta de 73 de ani, pe 8 februarie, cu doua zile inainte de a primi diagnosticul. Mostenitorul regal a fost la Castelul Windsor, unde locuieste in prezent Regina, pentru a inmana onorurile de investitura.

Charles, care a fost izolat dupa diagnosticul sau pe 10 februarie, a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru boala virala la debutul pandemiei in martie 2020.

In urma diagnosticului de COVID-19 al lui Charles, o sursa regala a confirmat pentru PEOPLE ca regina era monitorizata, dar nu prezenta niciun simptom.

La patru zile dupa diagnosticul lui Charles, sotia sa Camilla, in varsta de 74 de ani, a fost testata pozitiv pentru COVID. Atat Charles, cat si Camilla sunt triplu vaccinati.

Intr-o scurta declaratie, un purtator de cuvant de la Clarence House a declarat: „Alteta Sa Regala Ducesa de Cornwall a fost testata pozitiv pentru COVID-19 si se autoizoleaza. Continuam sa respectam indrumarile guvernamentale”.

Saptamana trecuta, regina a fost vazuta conducand cateva angajamente la Castelul Windsor, inclusiv o intalnire in persoana cu doi membri militari superiori. In timp ce ii saluta pe barbati folosind un baston, ea a facut semn sa se ridice si a glumit: „Dupa cum vedeti, nu ma pot misca”.

Palatul Buckingham a confirmat in ianuarie 2021 ca regina a primit prima doza de vaccin. Ei au spus la acea vreme ca nu vor face anunturi suplimentare cu privire la a doua ei doza. Cu toate acestea, potrivit rapoartelor, regina a primit al doilea vaccin anul trecut si este complet vaccinata.

Foto: Instagram/@theroyalfamily