Printul Harry a fost „umilit” de faptul ca initialele Reginei au fost scoase de pe uniforma lui militara

1
De Georgiana Dorobantu
20 sept. 2022

Printul Harry a purtat uniforma militara in timpul priveghiului pentru bunica sa, Regina Elisabeta a II-a.

El a primit o permisiune speciala din partea tatalui sau, Regele Charles al III-lea, de a purta uniforma, desi a ramas fara distinctiile militare onorifice dupa ce a renuntat la indatoririle regale, in anul 2020. Dar uniforma primita de Ducele de Sussex a ascuns un detaliu „umilitor”, potrivit surselor citate de Page Six.

Regina Elisabeta ar fi fost mandra de reuniunea Printului William cu fratele sau, Printul Harry, spune un expert regal

Atat Harry, in varsat de 38 de ani, cat si fratele sau, Printul William, de 40 de ani, au purtat uniformele militare „la solicitarea Regelui”. Dar tinutei primite de Harry din partea Palatului Buckhingham ii lipsea un detaliu esential: initialele Reginei – „ER” (Elizabeth Regina).

Uniforma lui William includea initialele reginei pe ambii epoleti, insa cea a lui Harry nu.

„I-au frant inima”, a dezvaluit un prieten al Ducelui de Sussex pentru Sunday Times, citat de Page Six. „Faptul ca i-au scos initialele buncii sale este un gest cu intentie”, a dezvaluit sursa.

Regele Charles al III-lea a concediat 100 de angajati in timpul unei ceremonii in onoarea reginei Elisabeta

Harry a fost atat de „devastat”, spune apropiatul sau, incat a fost la un pas de a purta un costum negru in locul uniformei, pentru a evita „umilinta”.

Printul Harry, care a renuntat la indatoririle regale in anul 2020, si-a pierdut gradele militare onorifice si i s-a interzis initial sa mai poarte uniforma militara.

Ducele de Sussex, care a parasit Marea Britanie si locuieste in prezent in California alaturi de sotia sa, Meghan Markle, si cei doi copii, a activat zece ani in armata si fost decorat pentru participarea la actiunile militare din Afganistan.

Printul Harry si unchiul sau, Printul Andrew, nu mai au voie sa poarte uniforma militara

Vineri, 16 septembrie, Regele Charles al III-lea a revocat ordinul prin care Harry si unchiului sau, Printul Andrew, au primit interdictia de a purta uniforma militara in timpul priveghiului Reginei Elisabeta.

Andrew a fost obligat sa renunte la indatoririle regale dupa un interviu pentru BBC din anul 2019, in care si-a aparat prietenia cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, condamnat pentru numeroase agresiuni sexuala. Printul a fost criticat pentru ca nu a aratat empatie pentru victimele lui Epstein, cele mai multe dintre ele fiind minore atunci cand au fost agresate sexual de omul de afaceri american.

O sursa a declarat pentru Daily Mirror ca este „ridicol” faptul ca Harry a fost pus in aceeasi situatie de a renunta la uniforma militara, avand in vedere activitatea sa militara „impresionanta”.

Mesajul ascuns pe care Harry si Meghan l-au transmis la procesiunea sicriului Reginei, potrivit unui expert in limbaj nonverbal

El a activat zece ani in armata, inclusiv in doua misiuni din Afganistan, si a pus bazele competitiei sportive Invictus Games, dedicata veteranilor de razboi raniti.

Foto: Instagram/SussexRoyal