Regele Charles al III-lea a concediat 100 de angajati in timpul unei ceremonii in onoarea reginei Elisabeta

1
De Teodora Tirca
17 sept. 2022

Pana la 100 de angajati ai Clarence House, resedinta regala din orasul Westminster, au fost informati ca vor fi disponibilizati in curand dupa urcarea pe tron ​​a regelui Charles al III-lea.

Un articol publicat de The Guardian relateaza ca angajatii din fosta resedinta oficiala a regelui, inclusiv unii care au lucrat acolo de zeci de ani, au primit o notificare ca si-ar putea pierde locurile de munca dupa urcarea lui pe tron.

Un sindicat din serviciul public a criticat decizia de a notifica personalul regelui Charles cu ​​privire la concedieri in timpul perioadei de doliu drept „un gest lipsit de inima”.

Mark Serwotka, secretarul general al Uniunii Serviciilor Publice si Comerciale (PCS), a declarat: „Desi erau de asteptat unele schimbari, pe masura ce rolurile in familia regala se schimba, amploarea si viteza cu care acest lucru a fost anuntat sunt coplesitoare. Mai ales pentru ca nu stim de ce personal ar putea avea nevoie viitorul Print de Wales si familia lui.”

Regina Elisabeta ar fi fost mandra de reuniunea Printului William cu fratele sau, Printul Harry, spune un expert regal

El a adaugat ca sindicatul, care reprezinta unii muncitori ai palatului, lucreaza pentru a se asigura ca personalul are „siguranta deplina a locului de munca” si ca va continua sa sprijine alti membri ai personalului regal, ingrijorati de faptul ca „viitorul lor este tulburat de acest anunt facut intr-un moment deja dificil.”

Personalul Clarence House nu are la dispozitie un sindicat recunoscut.

Clarence House, situata langa Palatul St James din centrul Londrei, este resedinta oficiala din Londra a Printului de Wales si a Ducesei de Cornwall. Birourile Regelui Charles si ale Camillei se vor muta la Palatul Buckingham dupa moartea Reginei, iar personalul va fi de asemenea transferat.

Unii oameni din multimea de langa Palatul Buckingham au fost socati de dezvaluirile The Guardian despre gestionarea concedierilor la Clarence House.

Secretari privati, biroul de finante, echipa de comunicare si personalul casnic se numara printre cei care au primit luni notificari de concediere in timpul slujbei organizata in onoarea Reginei la Catedrala St Giles din Edinburgh.

De asemenea, conform BBC, casa regala a primit sfaturi juridice ca informatiile sa fie impartasite cu personalul cat mai curand posibil, in ciuda eforturilor de a amana anuntul pana dupa inmormantarea Reginei.

Foto: Instagram/@clarencehouse