De ce nu a acceptat Elisabeta a II-a ca Meghan Markle sa poarte o tiara de smarald la nunta cu Harry

1
De Maria Constantin
5 nov. 2022

Au trecut mai bine de noua ani de cand Meghan si Harry s-au casatorit, dar cea mai importanta zi din viata lor inca suscita un interes deosebit.

Potrivit lui Robert Lacey, autorul volumului „Battle of Brothers”, tiara pe care Meghan, acum in varsta de 41 de ani, a dorit sa o poarte in ziua nuntii avea legatura cu un eveniment tragic. Asa ca regina nu i-a permis sa o poarte, scrie OK! Magazine.

„Ni s-a spus, iar palatul nu a confirmat, dar nici nu a negat, ca regina a simtit ca trebuie sa spuna ‘nu’ la prima alegere a lui Meghan”, a scris autorul.

Tiara respectiva era „o frumoasa piesa din smaralad” despre care se spune ca provine din Rusia. Lacey a scris ca aceasta a ajuns la Palatul Windsor, pe canale neoficiale si la un pret nedezvaluit, la scurt timp dupa Revolutia Rusa.

In 1918, familia imperiala rusa a fost ucisa de bolsevici, iar unele dintre bijuteriile Romanovilor au ajuns in Marea Britanie.

„Erau legate de un scandal. Din acest motiv, tiara de smarald a fost rareori scoasa in public si nu s-ar fi potrivit nici palatului, nici lui Meghan insasi, daca ziarele ar fi inceput sa speculeze despre tarina care a purtat tiara si cum a fost asasinata”, a notat Lacey.

Regina Elisabeta a incurajat-o pe Meghan Markle sa se impace cu tatal ei, dezvaluie un expert regal

Meghan a purtat, in schimb, o tiara care i-a apartinut Reginei Mary. Aceasta a fost casatorita cu Regele George al V-lea, bunicul Elisabetei, a spus Max Stone, care lucreaza pentru bijutierul american Steven Stone.

Ea a adaugat ca piesa centrala montata pe acest accesoriu este, de fapt, o brosa care include zece diamante si pe care regina Mary de Teck a primit-o ca dar de nunta de la comitatul Lincoln in 1893.

Lacey a mai scris ca Harry s-a infuriat cand a aflat ca viitoarei lui sotii nu i s-a permis sa poarte piesa pe care ea o alesese. „Din pacate, ignoranta lui Harry asupra istoriei si traditiei familiei a aratat ca el nu a inteles nimic din aceasta subtilitate”, a mentionat autorul.

Foto: Instagram/@theroyalfamily