10 lucruri pentru care nicio mama nu ar trebui sa-si ceara scuze vreodata

1
De Cristina Tudor
3 iul. 2021

Viata unei mame nu este deloc usoara. Multe lucruri pe care le facea inainte acum par imposibile, iar altele noi le-au luat locul. Pentru niciunul dintre ele nu ar trebui sa-si ceara scuze vreodata!

Spre exemplu, proaspetele mamici trebuie adesea sa faca fata provocarii de a-si alapta copilul in public in timp ce spera ca nimeni nu va face comentarii cu privire la asta. Din pacate, multi oameni considera ca este scandalos si, ca mama, s-ar putea sa te vezi nevoita sa-ti ceri scuze pentru asta. Dar acest lucru nu este ceva pentru care ar trebui sa-ti ceri scuze, deoarece este ceva natural si inofensiv si este facut numai pentru binele copilului tau.

10 lucruri pentru care nu ar trebui sa-ti ceri niciodata scuze ca mama

Cum si cand sa-ti hranesti copilul

Nimeni nu are dreptul sa iti spuna cum ar trebui sa iti hranesti copilul. Deci nu datorezi scuze nimanui care crede ca stie mai bine decat tine de ce are nevoie copilul tau. Indiferent daca alegi sa alaptezi sau sa folosesti formula, aceasta alegere este doar a ta. Si, in ceea ce priveste locul in care iti hranesti copilul, nu ar trebui sa te simti vinovata ca o faci uneori in locuri publice. La urma urmei, bebelusul tau trebuie sa manance si nu este problema ta daca oamenii se simt inconfortabil vazandu-te ca alaptezi.

Ca nu ai multi bani

Nu trebuie sa fii bogata pentru a putea creste bine un copil. Dar cand banii sunt putini, s-ar putea sa simti ca nu-i oferi suficient copilului. Cu toate acestea, tot ce are nevoie copilul tau sunt dragostea si grija ta. Si, daca ai suficienti bani pentru a-i hrani si imbraca, nu trebuie sa simti ca esuezi daca nu le oferi mai multe jucarii, vacante sau anumite experiente.

Ca ai nevoie de timp doar pentru tine

Odata ce nasti, s-ar putea sa simti presiunea de a petrece tot timpul cu copilul tau. Si, daca ai nevoie vreodata de timp de una singura, s-ar putea sa te simti vinovata, ca si cum ai fi o mama denaturata. Cu toate acestea, acest lucru nu este deloc adevarat! Cu totii trebuie sa ne facem timp doar pentru noi din cand in cand si e de inteles ca avem nevoie de asta pentru a ne reincarca bateriile.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.