Cele mai frecvente greseli pe care le faci cand pleci in vacanta

greseli pe care le faci cand pleci in vacanta
1
De Monica Radulescu
24 nov. 2018

Visezi cu ochii deschisi la vacanta si nici nu incepe bine, ca te trezesti cu cateva neplaceri care iti strica buna dispozitie in concediu.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli ale turistilor neexperimentati, dar si cum sa le eviti.

Ai prea multe bagaje si parca niciodata nu ai tot ce iti trebuie

Inainte de orice vacanta, cele mai mari batai de cap mie mi le da bagajul. Ba iau prea multe, ba iau prea putine, dar intotdeauna ma trezesc ca nu am tot ce imi trebuie. Cel mai bine este sa iei piese cat mai versatile. In plus, este important sa le organizezi pe zile si sa te uiti pe prognoza meteo inainte de a pleca, daca vrei sa nu ai surprize.

De asemenea, iti recomand o metoda eficienta de impachetat hainele pe care eu am descoperit-o de curand. Se numeste KonMari si mie imi este de mare ajutor chiar si in organizarea lucrurilor acasa.

Uiti sa verifici tarifele de roaming

Foarte multi turisti uita sa isi activeze roaming-ul inainte de a pleca de acasa. Astfel, ajung sa se trezeasca fara credit sau, mai rau, sa primeasca facturi usturatoare cand se intorc din vacanta. De aceea, inainte de a pleca in concediu, nu uita de asta! (Eu ultima data mi-am amintit cu 1 minut inainte sa decoleze avionul.)

Nu lasi suficient timp intre zboruri

Schimbarea avionului in escala este o mare bataie de cap. Ai grija sa nu lasi prea putin timp intre avioane daca vrei sa te asiguri ca vacanta ta nu va fi ruinata de un avion pierdut. De aceea, este bine ca intre zboruri sa fie o pauza de macar doua ore.

Nu schimbi banii la timp

Daca ai cum, schimba banii in moneda tarii de destinatie inainte sa pleci de acasa. La aeroport, cel mai probabil nu vei gasi un curs bun si de aceea cel mai bine este sa eviti casele de schimb valutar de aici.

Cand plec in vacante, eu folosesc cel mai des cardul, dar imi pastrez si bani cash pentru cumparaturile unde nu pot plati altfel. In plus, sunt bancomate la tot pasul, care iti permit sa extragi suma de care ai nevoie.

Uiti sa iti faci asigurare de calatorie

La capitolul asigurare de calatorie cred ca stau cel mai bine. Nu cred ca s-a intamplat vreodata sa plec fara. Nu costa mult si daca se intampla sa ai un accident, poti beneficia de servicii medicale de urgenta fara sa cheltuiesti mii de euro. De asemenea, iti poti face si Cardul European de Sanatate, daca esti asigurat in Romania si calatoresti in tari europene.

Vrei sa vizitezi toate punctele de interes turistic

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te intorci din vacanta mai obosit decat ai plecat? Asta si pentru ca ti-ai propus prea multe pentru un timp mult prea scurt. Insa secretul unei vacante reusite nu inseamna bifarea tuturor punctelor de interes turistic.

Eu imi fac programul in asa fel inca sa vizitez, dar sa ma si bucur de atmosfera si cultura locului fara sa fiu presata de timp. Cu siguranta, daca imi place orasul, voi mai reveni si voi putea bifa si ce a ramas nevizitat.

Nu citesti recenziile locului in care calatoresti

Inainte de orice rezervare, citeste recenziile locurilor pe care urmeaza sa le vizitezi, ale localurilor unde vei manca si a hotelului unde te vei caza. Te va scuti de timp si bani irositi.

Te concentrezi prea mult pe ghidul de calatorie

Ghidul de calatorie este de mare ajutor in majoritatea vacantelor, dar uneori e bine sa te relaxezi si sa iei la pas locul in care esti si sa interactionezi cu localnicii. Vei afla mai multe decat poti citi intr-un ghid.

Nu iti faci back-up pentru poze

Nu credeam ca este atat de important pana nu am patit-o. Backup-ul pentru pozele din vacanta si nu numai este extrem de important. Din fericire, telefoanele de azi iti permit, daca ai cont, salvarea automata si pe Cloud.

Ai asteptari prea mari de la vacanta ta

Atunci cand iti impui anumite asteptari de la o vacanta, este posibil sa fii dezamagit. Nu uita ca nicio destinatie nu este perfecta si cel mai bine este sa te lasi purtat de val si sa te bucuri de tot ce iti aduce aceasta experienta.

Foto: Instagram – Victória Rocha