9 milioane de euro pentru renovarea Hotelului Ensana Sovata

1
De Gavrila Alina
19 apr. 2022

Grupul hotelier Ensana anunta o investitie de 9 milioane de euro in renovarea hotelului Sovata aflat in statiunea balneoclimaterica cu acelasi nume.

Hotelul Sovata este clasificat la 4 stele si are 168de camere. Acesta beneficiaza de un spa si o baza de tratament, conectate printr-un tunel subteran de Hotelul Bradet, 4 stele superior.

Renovarea hotelului Sovata s-a derulat in mai multe etape. Primul proces de modernizare a avut locin anul 2003, odata cu privatizarea, iar atunci locatia a suferit un amplu proces de upgradare si reamenajare, hotelul fiind primul renovat de catre grupul Danubius, actualmente Ensana. Ulterior, au mai existat mici imbunatatiri intre anii 2008-2011, dar perioada pandemica si inchiderile de hoteluriimpuse de aceasta a adus noi oportunitati de schimbare.

Am profitat de situatia impusa de pandemie siam considerat-o ca perioada ideala de a renovacomplet Hotelul Sovata”, marturiseste Andrei Rusu,General Manager Ensana Health Spa Hotels Sovata. Acesti doi ani ne-au permis sa tinem hotelul inchisin perioada renovarii, ceea ce a insemnat ca, in intervalul 2020-2021, am reusit sa renovam un etaj, iar din 2021 pana in 2022 am continuat cu inca 3 etaje (5/4/3). Termenul final de predare al investitieieste finele lunii mai 2022”, adauga General Manager-ul Ensana Sovata.

Noul design al camerelor este cald, reconfortant si inspira o stare de liniste si calm. Cu accente de lemn si alama, camerele sunt luminate pentru a da senzatie de evadare. Cele 112 (4 etaje – 28 camere/etaj) camere au fost amenajate dupa un concept architectural modern, gen hotel boutique sise remarca printr-un stil confortabil. Prezentalemnului creeaza o atmosfera calda, in timp ceculorile pastelate sunt asortate cu accente energice, dar si cu tuse de alama si cupru.

Procesul de reamenajare al hotelului Sovata nu se opreste insa aici, deoarece ultima etapa de modernizare va avea loc la inceputul anului 2023, mai exact etajele 1, 2, receptia si restaurantul. Fiecareetaj nou renovat presupune o investitie de un milionde euro.

In ciuda amplei operatiuni de modernizare sireinnoire a look-ului Hotelului Sovata, managementul grupului hotelier nu doreste saupgradeze clasificarea locatiei.

”Nu intentionam sa ridicam gradul de confort al locatiei, deoarece piata genereaza o cerere destul de semnificativa pentru acest segment turistic, de 4 stele. Dupa terminarea renovarii acestui hotel, avemin plan o serie de investitii verzi. Mai exact, dorim sane marim capacitatea de cazare de 4 si de 5 stele cu inca 120 de camere”, adaugp Rusu.

Modernizarea hotelului va atrage dupa sine, in mod automat, o crestere a tarifelor de cazare cu un procent de 15-20%. ”Cand vorbim de majorareapreturilor la cazare, trebuie sa luam in calcul sicresterea continua a preturilor la energie precum, si a costului cu forta de munca”, puncteaza Rusu.

La capitolul proiecte de viitor, Ensana Health Spa Hotels declara ca, incepand cu 2025, vor derulao ampla investitie de modernizare si marire a spaului”, precum si construirea de noi facilitati premium de cazare.

”Romania si turismul local are nevoie de investitori seriosi si de proiecte pline de viziune. Noi, la Sovata, vrem ca in urma investitiilor sa ne consolidam si pozitia de lider a unitatilor noastrehoteliere si sa atragem cat mai multi turisti noi pe segmentul balnear si leisure”, concluzioneaza Andrei Rusu.

Balneoclimaterica SA, operator al Sovata EnsanaHealth Spa Hotels, a realizat in anul 2021 o cifra de afaceri de peste 9 milioane de euro si a primit un numar de peste 49.500 de turisti.

Complexul turistic Sovata Ensana Health Spa Hotels esteformat din Bradet Ensana Health Spa Hotel****, Sovata Ensana Health Spa Hotel **** si Ursina Ensana Health Spa Hotel***. Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispozitia turistilor un total de aproape 405camere. (900 de locuri de cazare).

Cele 3 hoteluri ale Grupului Ensana se afla la mai putinde 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicata i-a adus supranumele de MareaMoarta a Transilvaniei.

Sovata Ensana Health Spa Hotels face parte cu mandrie din portofoliul grupului Ensana. Pentru mai multe informatii despre Ensana Health Spa Hotels, dati un click pe www.ensanahotels.com