Cele 2 zodii care se urasc si apoi se iubesc cu pasiune

1
De Teodora Tirca
5 apr. 2023

Unele perechi zodiacale au o conexiune naturala, asa ca devin prieteni sau iubiti rapid, in timp ce altele intampina provocari si nu se inteleg deloc.

Iar cand vorbim despre compatibilitatea dintre Berbec si Scorpion, scanteia de la inceput nu poate fi negata, insa pot aparea nepotriviri grave pe masura ce conexiunea lor se dezvolta.

Dinamica Berbec – Scorpion: dragoste si ura

Berbecul este un semn de foc cardinal. Planeta sa conducatoare este Marte, care reprezinta spontaneitate si agresiune, ceea ce ii confera Berbecului o perspectiva indrazneata asupra vietii.

Scorpionul, pe de alta parte, este un semn fix de apa. Planeta sa conducatoare este Pluto (sau Marte in astrologia antica) si este asociata cu natura secretoasa si misterioasa a acestui semn.

Cand pui toti acesti factori laolalta, ajungi la concluzia ca aceste doua semne nu prea sunt compatibile. Asa cum spune astrologul si psihiatrul holistic Kayse Budd pentru mindbodygreen, „Din foc si apa rezulta aburul, ceea ce inseamna ca cei doi pot crea o conexiune pasionala, dar exista de asemenea sansa de supraincalzire”.

Berbecului i se poate parea ca Scorpionul este prea intens, necrutator si controlator, in timp ce Scorpionul crede ca Berbecul este prea agitat, impulsiv si egoist. „Daca Berbecul ii raneste sentimentele Scorpionului, s-ar putea sa nu fie capabil sa inteleaga ce a facut gresit, mai ales ca Scorpionul nu e cel mai bun la a-si exprima sentimentele. Tinde mai degraba sa le ascunda”, spune astrologul.

„In mod similar”, adauga Budd, „Berbecul se poate simti frustrat de nevoile emotionale si dramatismul Scorpionului. Pentru un Berbec, Scorpionul pare sa reactioneze exagerat la orice si sa creeze probleme din nimic”.

Chris Hemsworth accepta tot mai putine roluri dupa ce a descoperit ca e predispus genetic la boala Alzheimer

Relatia de prietenie dintre un Berbec si un Scorpion

Potrivit lui Budd, Berbecul si Scorpionul se vor descurca probabil mai bine ca prieteni decat ca iubiti, mai ales daca ii uneste un context anume, cum ar fi faptul ca lucreaza impreuna. Se provoaca unul pe altul si se vor descurca de minune – le place compania celuilalt.

„De asemenea, pot face lucruri interesante impreuna intr-un proiect de munca sau comunitar”, noteaza Budd, pentru ca Berbecul aduce entuziasmul, in timp ce Scorpionul aduce implicarea.

Desigur, Scorpionul are intotdeauna dorinta de a merge mai profund din punct de vedere emotional si intelectual, iar Berbecul poate avea unele dificultati acolo. Dupa cum explica Budd, Berbecul s-ar putea sa nu se simta confortabil sa patrunda in profunzime – „sau pur si simplu nu va sti cum sa gestioneze astfel de conversatii intr-un mod care sa-l implice pe Scorpion”. Asadar, spune astrologul, aceasta pereche functioneaza cel mai bine atunci cand amandoi sunt orientati catre obiective.

Relatia de iubire dintre Berbec si Scorpion

In departamentul dragoste, Berbecul si Scorpionul au un lucru in comun: dorinta sexuala. Potrivit astrologului, ambele semne au un libido crescut, desi vor exprima acest lucru in moduri diferite.

„Berbecul tinde sa fie un amant activ, foarte energic si pasional, pe cand Scorpionul are nevoie de profunzime, intimitate si emotie, cautand conexiuni subtile, dar pasionale”, explica Budd. Iar aceasta diferenta de exprimare poate aparea si in alte domenii ale relatiei, cum ar fi conexiunea emotionala.

Testul de 90 de secunde care arata ce crezi in subconstient despre tine

Asta nu inseamna, insa, ca Scorpionul nu se poate adapta la stilul Berbecului, dar nu se stie daca poate sustine continuu aceasta energie. In mod similar, Berbecul poate indeplini nevoile emotionale ale Scorpionului, pentru ca cei doi au valori similare: incredere totala si loialitate. Daca pot face asta, atunci vor sustine o relatie incredibil de pasionala pe termen lung.

Foto: Freepik.com