Chris Hemsworth accepta tot mai putine roluri dupa ce a descoperit ca e predispus genetic la boala Alzheimer

1
De Georgiana Dorobantu
4 apr. 2023

Chris Hemsworth face un pas in spate si se indeparteaza treptat de viata de la Hollywood dupa ce a descoperit ca este predispus genetic sa dezvolte boala Alzheimer.

Actorul australian in varsta de 39 de ani nu planuieste sa se retraga prea curand, dar accepta tot mai putine roluri si vrea sa incetineasca ritmul, potrivit surselor citate de Page Six.

In prezent, Hemsworth are patru proiecte in derulare, printre care un viitor sequel pentru Avengers, in care intrepreteaza rolul supereroului Thor, si un biopic despre viata starului de wresling Hulk Hogan.

Ce gustare surprinzatoare mananca Chris Hemsworth pentru a invinge poftele alimentare nesanatoase si a-si mentine masa musculara

Cu toate acestea, in afara angajamentelor deja asumate, actorul nu a mai semnat niciun contract nou.

„Planuieste sa nu mai accepte multe roluri din cauza faptului ca a descoperit ca are un risc mai mare de Alzheimer”, a spus o sursa apropiata de actor pentru publicatia citata.

In luna noiembrie a anului trecut starul australian a declarat pentru Vanity Fair ca „nu se refera sub nicio forma la retragere”, dar incearca „sa fie mai selectiv”.

In acelasi interviu, Hemsworth a dezvaluit ca are un risc mai mare de a suferi de boala Alzheimer. El a descoperit acest lucru in timpul filmarilor pentru un episod din documentarul Disney+ „Limitless”.

Cele mai bune filme cu Chris Hemsworth, supereroul de la Hollywood

Dupa ce si-a facut un set de analize pentru documentar, el a fost informat ca este de „opt pana la zece ori mai predispus” decat populatia generala sa dezvolte Alzheimer. El se numara in procentul de 3% din populatia lumii care are doua copii ale unei gene numite APOE4.

„Da, a fost intens sa aflu asta. Cei mai multi dintre noi preferam sa evitam sa vorbim despre moarte in speranta ca o vom evita cumva”, a spus el in episodul din documentar care aborda tema mortalitatii.

„Cu totii avem aceasta convingere ca vom gasi o solutie. Apoi dintr-o data sa ti se spuna ca sunt indicii mari ca te indrepti catre asta si drumul care va urma, te loveste realitatea. Propria ta mortalitate”, a spus actorul.

Dupa aflarea vestii ca este predispus la Alzheimer, el a inceput sa urmeze un stil de viata mai sanatos.

„Pentru mine, partea pozitiva a fost de genul: ‘In regula, daca nu as fi stiut aceasta informatie, nu as fi facut schimbarile pe care le-am facut'”, a adaugat starul.

Chris Hemsworth, starul din Avengers Endgame: „Inainte sa il interpretez pe Thor, eram falit!”

„Nu eram constient de nimic din toate acestea, astfel ca acum sunt recunoscator ca am in arsenalul meu uneltele necesare pentru a ma pregati cat mai bine si a preveni ca lucrurile sa se intample asa”, a continuat Chris.

In ceea ce priveste modul in care a facut fata din punct de vedere emotional, el a declarat ca „foarte repede a devenit o gluma si o forma de autoironie. Asa sunt eu, asa este familia mea. Avem simtul umorului”.

Cu toate acestea, actorul traieste cu teama ca ar putea dezvolta aceasta boala neurodegenerativa si ca ar putea sa o uite pe sotia sa, actrita Elsa Pataky, precum si pe cei trei copii ai lor – India, de 10 ani, si gemenii Sasha si Tristan, de opt ani.

„Ideea ca nu as mai putea fi capabil sa-mi amintesc viata pe care am trait-o, sau pe sotia mea, pe copiii mei, este probabil cea mai mare frica a mea”, a spus el.

Foto: depositphotos.com