Saturn retrograd in 2022 ne da lectii importante de viata: Cum te afecteaza in perioada urmatoare

1
De Denisa Toma
10 iun. 2022

Saturn si-a inceput miscarea retrograda pe 4 iunie si va ramane astfel pana pe 23 octombrie.

In astrologie, Saturn este planeta structurii, a disciplinei, autoritatii si karmei, fiind unul dintre astrii cu o influenta majora asupra vietilor noastre. Dar inainte sa te temi de miscarea retrograda a lui Saturn, trebuie sa afli ca acest aspect poate avea, de fapt, beneficii.

Saturn nu are reputatia de a fi o planeta blanda. „Revenirea lui Saturn”, care are loc pentru fiecare persoana in jurul varstelor de 27 si 30 de ani, 58 si 61 de ani sau 84 si 90 de ani, este recunoscuta pentru provocarile pe care le aduce. Majoritatea astrologilor cred ca prima intoarcere a lui Saturn marcheaza trecerea la maturitate. Revenirea lui Saturn la aceeasi pozitie in care era atunci cand te-ai nascut aduce provocari care te fac sa te simti obosit, sa simti ca treci printr-un test si are rolul de a te face sa te apropii mai mult de scopul vietii tale.

Ce semnificatie are Saturn?

In general, Saturn emana o energie sobra. In astrologie este considerat un profesor strict, care vrea sa inveti cu adevarat ce inseamna responsabilitatea. Pe de o parte, trebuie sa ne gandim la copiii care cresc fara nicio regula sau critica constructiva – ajung de obicei adulti iresponsabili, fara disciplina. Dar pentru ca Saturn are lectii pe care vrea sa le inveti, nu inseamna ca invatarea lor este usoara. De fapt, poti petrece intreaga viata incercand sa rezisti acestor lectii. Daca imbratisezi ceea ce Saturn are sa te invete, aceasta planeta te va impinge sa devii o versiune mai puternica a ta.

Top 3 zodii incredibil de carismatice. Te cuceresc cu o privire

Lectiile oferite de Saturn iti pot schimba viata

Atunci cand Saturn formeaza aspecte dificile sau este retrograd, asa cum se va intampla anul acesta pana in luna octombrie, esti obligata sa analizezi situatia ta actuala. Vei reflecta asupra vietii tale si vei analiza daca te afli pe drumul corect pentru a evolua si a te dezvolta. Acest lucru poate avea loc datorita unei stari interioare sau a unei situatii externe care te forteaza sa actionezi.

Super Luna Plina din Sagetator de pe 14 iunie ne reuneste cu linistea interioara divina

Secretul pentru a face fata lui Saturn este sa nu te lasi descurajata de provocarile pe care le aduce, ci sa te opresti si sa asculti mesajul pe care planeta disciplinei incearca sa ti-l transmita. Iar daca te straduiesti sa inveti din lectiile oferite de Saturn, iti poti schimba viata.

Ce inseamna Saturn retrograd?

Retrogradarea lui Saturn nu este un lucru negativ. Nu iti imagina ca este aceeasi situatie dificila ca atunci cand Mercur este retrograd. Planetele exterioare, precum Saturn, Jupiter, Pluto, Neptun si Uranus, isi pe petrec aproape jumatate din fiecare an in miscare retrograda, ceea ce inseamna ca este o energie pe care ai trait-o de numeroase ori.

Ce ar trebui sa stii despre prietenii tai, in functie de semnul lor zodiacal

Atunci cand una dintre aceste planete este retrograda, iti ofera sansa sa inveti lectii importante de viata. Lectiile oferite de Saturn se refera in general la responsabilitate, depasirea temerilor si transformarea visurilor in planuri solide si tangibile. Daca imbratisezi latura de mentor a lui Saturn, il vei vedea ca pe un aliat, nu ca pe un inamic. Pana la urma, Saturn retrograd inseamna accelerarea procesului karmei, deci lasa lucrurile sa se desfasoare in mod natural.

Pentru ca Saturn este retrograd in zodia Varsator, aceasta perioada pana pe 23 octombrie se va axa asupra cercului tau social si viziunii tale asupra viitorului. Trebuie sa iti faci timp sa te gandesti la impactul tau asupra lumii, pentru ca Varsatorul simbolizeaza binele societatii. Scopul tau in aceasta perioada de retrogradare este acela de a lucra bine in echipa, pentru ca succesul grupului inseamna si succesul tau.

Foto: depositphotos.com