Ce produse de beauty folosesc

1
De Andreea Raicu
1 aug. 2018

Trebuie sa recunosc ca sunt un skincare addict! Acasa am zeci de creme, serumuri, lotiuni, uleiuri, scrub-uri si multe alte produse de beauty pe care le poti gasi in baia mea.

Cred ca am mostenit aceasta pasiune de mica, pentru ca toate femeile din familia noastra au avut mereu grija de ele si ritualul de ingrijire nu era niciodata neglijat, oricat de obosite sau ocupate erau. Imi aduc aminte ca bunica mea, la 97 de ani, avea o piele impecabila. Cu greu ii dadeai 85 de ani.

La mine s-a transmis aceasta preocupare, dar cred ca inzecit. Acum marturisesc ca m-am mai linistit, dar in urma cu cativa ani aveam foarte multe creme. Atat de multe ca nu puteai sa le folosesti intr-o viata de om. Eram curioasa sa incerc tot ce era nou, fiecare serum, fiecare crema, lotiune, plus ca multi ani am fost redactor de beauty asa ca aveam privilegiul sa primesc enorm de multe produse pentru testare. La mine in birou si mai ales acasa, in baie, era paradisul cremelor. Atat de multe produse de beauty incat as fi putut lejer sa imi deschid un magazin.

In ultimii ani, insa, mi-am propus sa nu mai cumpar atat de multe, sau daca primesc si nu apuc sa le folosesc, sa le dau. Am cateva produse de care nu ma lipsesc niciodata, dar in rest imi place sa incerc tot ce apare si imi face cu ochiul. Unele isi fac loc la mine in raftul cu produse preferate, altele sunt doar in trecere.

Si pentru ca m-ati intrebat de multe ori ce produse de ingrijire folosesc, m-am gandit sa va spun din cand in cand ce produse de beauty sunt in topul preferintelor mele.

Imi plac produsele care hidrateaza si hranesc pielea, al caror efect il simt instant. Imi place sa am pielea foarte curata si hidratata. Cred ca sunt cele mai importante lucruri pentru ca o piele sa arate bine si luminoasa.

Apa termala

Primul lucru pe care il fac dimineata cand ajung in baie? Folosesc apa termala pe intreaga fata. Ma ajuta sa ma trezesc intr-un mod foarte placut si in acealsi timp ajuta la tonifierea musculaturii faciale, daca apa a fost pastrata peste noaspte in frigider. Nici nu imi mai aduc aminte cand am folosit ultima oara altceva decat apa termala dimineata. I m totally in love with it!

Crema hidratanta

Cred ca daca as pleca pe o insula pustie si ar trebui sa aleg cateva lucruri pe care sa le iau cu mine, in mod clar cremele de fata ar fi in topul listei mele. Recunosc ca nu pot sa imi imaginez cum ar fi sa nu am crema de fata. Imi place Slow Age de la Vichy datorita texturii si mai ales a felului in care ramene pielea dupa ce o folosesc. Marturisesc ca am fost extrem de impresionata de faptul ca o companie atat de mare precum Vichy promoveaza ideea ca e important sa ai un stil de viata echilibrat ca sa poti incetini procesul de inaintare in varsta.

Apa micelara

Cand vine vorba de demachiere, cred ca nimic nu ma poate opri. Oricat de bolnava, obosita sau indispusa as fi, tot ma demachiez. E foarte important ca pielea sa fie curatata, sa poata respira pe timpul noptii. Imi place sa folosesc apa micelara pentru ca reuseste sa curete impecabil tenul. Plus ca pielea ramane foarte proaspata dupa curatare.

Crema de ochi

Pe langa crema hidratanta, crema de ochi este nelipsita. Pielea din aceasta zona este foarte sensibila si trebuie foarte bine ingrijita. Intotdeauna am simtit nevoia sa folosesc creme grase, care sa imi hraneasca pielea din jurul ochilor, mai ales in perioadele in care muncesc mult si, din cauza lipsei orelor de somn, pielea devine si mai sensibila. Marturisesc ca de-a lungul timpului am incercat multe creme de ochi… foarte multe, dar am gasit doar cateva care mi-au placut cu adevarat. Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado este una dintre ele. O folosesc de ceva timp si inca nu am simtit nevoie sa incerc altceva.

Serum Vitamina C

Nelipsit. Mai ales dupa ce au inceput sa apara petele pigmentare. E un produs de care m-am indragostit si se gaseste mereu in trusa mea de cu creme si serumuri. Folosesc cateva picaturi care imi hidrateaza si protejeaza fata intr-un mod uimitor.

Ulei

Pentru demachiere pe langa apa micelara imi place sa folosesc tot felul de gadgeturi care ma ajuta sa indepartez cate mai bine machiajul sau urmele de praf. Imi place Foreo pentru ca este foarte bland, mai ales daca ai o piele sensibila cum este a mea, dar folosesc si Clarisonic in anumite perioade.
Ambele imi lasa fata extrem de curata si luminoasa. Va recomand sa le folositi. Dupa doar o saptamana veti vedea niste efecte incredibile.

Crema care ajuta la inlaturarea petelor pigmentare

V-am povestit de multe ori ce probleme am avut cu petele pigmentare. Am incercat zeci de creme si nimic nu a functionat. Asta pana cand am primit niste mostre de la Even Better de la Clinique. Am zis ca nu au ce sa strice si le-am incercat. Am ramas extrem de impresionata de rezultatele spectaculoase, asa ca acum, de fiecare data cand imi apar pete pigmentare, folosesc acest serum care este minunat.

Masti

Masca de hidratare, de curatare, hranitoare, care confera luminozitate, cu argila, ulei de cocos sau multe altele. Baia mea este plina de masti pe care le folosesc saptamanal.

Crema de corp

Daca ar trebui sa aleg un singur produs de ingrijire as avea o mare problema pentru ca nici fara crema de corp nu pot. Nu pot sa imi imaginez sa nu imi hidratez pielea dupa fiecare dus sau cada pe care o fac. Si mai mult decat atat, imi place sa folosesc creme foarte hranitoare. Ador aceasta crema de la La Mer pentru ca are o textura extrem de fina, e foarte usor de aplicat si mai ales ca imi lasa pielea hidratata si catifelata. Din cand in cand, mai folosesc si uleiul de corp pr catre il aplic imediat dupa dus pe pielea umeda.

Foto: Marius Dragne, Alex Rosieanu