Cum a fost anul 2017 pentru mine?

1
De Andreea Raicu
31 dec. 2017

La fiecare sfarsit de an, cred ca fiecare isi ia timp sa se gandeasca cum a fost anul care se incheie. Sa stiti ca nici eu nu fac exceptie in anul 2017!

Inainte de a va spune cum a fost acest an pentru mine, vreau sa va zic ca, desi nu sunt o urmaritoare constanta a previziunilor astrale si nici nu imi ghidez viata dupa ele, marturisesc ca le ascult uneori, fie din curiozitate sau doar ca sa ma amuz.

Probabil ca am auzit previziunile si la inceputul anului, dar marturisesc ca nu mai tin minte nimic din ce au zis astrologii, probabil si din cauza faptului ca, in mod sigur, nu mi-a placut ce am auzit.

Insa la jumatatea anului, lucrurile au stat diferit. La aceleasi previziuni, nu numai ca am retinut, dar parca mi s-au intiparit in minte si sunt acolo chiar si in acest moment.

„Racii au un an extrem de intens, plin de provocari, un an care ii va pune la incercare, care ii va face sa vada cine sunt oamenii in care pot avea incredere, va fi un an al despartirilor, un an in care vor face ordine si claritate, desi de multe ori acest lucru nu va fi deloc usor. Cu siguranta va fi un an greu, in care vor invata cat pentru cinci ani, dar la final vor fi mult mai puternici si intelepti.”

Cam asa sunau previzunile acestui an. Avem senzatia ca eram la camera ascunsa si cineva imi face o farsa. Fiecare propozitie descria perfect realitatea mea.

Marturisesc ca nu imi amintesc ca in cei 40 de ani pe care i-am facut anul acesta si de care ma bucur din plin, sa fi avut un an atat de intens, plin de provocari si momente cumplit de grele pe toate planurile.

A fost intr-adevar un an al despartirilor pe toate planurile, un an cu probleme de sanatate, atat ale mele, cat si ale celor foarte apropiati, un an cu provocari incredibile in plan personal si profesional, un an in care am muncit de dimineata pana seara, fara vacante, un an in care momentele grele nu incetau sa apara, un an in care de multe ori mi-am pierdut energia de a mai merge inainte.

Poate nu as fi reusit sa il depasesc daca nu ar fi existat toate metodele si tehnicile de meditatie si mindfulness pe care le-am invatat in ultimii cinci ani, in care am ales aceasta calatorie spirituala. Cu siguranta nu as fi putut sa pot sa ma detasez de problemele in care ma aflam si sa caut lectiile pe care viata avea sa mi le dea.

M-au ajutat sa inteleg ca, oricat de dureroase sunt anumite despartiri, uneori sunt vitale. Ne insotim cu unele persoane o perioada, atata vreme cat avem aceleai valori care ne ghideaza viata. Cand ele se schimba, si drumurile merg in directii diferite.

Unii isi doresc sa creasca, altii stau pe loc sau evolueaza diferit, de multe ori surprinsi ca cei dintai nu mai rezoneaza cu ei si aleg sa mearga pe un alt drum, intr-o alta directie, fara ca acest lucru sa insemne ca unii sunt mai buni decat ceilalti. E pur si simplu o realitate, careia cu cat te impotrivesti mai tare, cu atat te mananca pe interior.

Despartirile sunt grele, sunt un proces lung care necesita intelegere, intelepciune, acceptare si rabdare, care consuma mult timp, energie si emotii… Si da, este un proces foarte dureros! 
Renuntarea la trecut si la obisnuinte este cel mai greu de invins si exista mereu tentatia a ne intoarcea la ceea ce stim, la ceea ce ne este familiar, inapoi la oamenii cunoscuti, dar nepotriviti.
Niciodata nu e usor, dar la final este extrem de eliberator, si dupa un timp, te poti uita impacat si cu dragoste la ce au insemnat acei oameni in viata ta si ce ati impartit de-a lungul relatiei.

Partea buna e ca cei care pleaca lasa spatiu pentru ceva nou, ceva care se potriveste cu cine esti in momentul respectiv, lucru care s-a intamplat si in cazul meu.

In plan profesional, m-am lovit de ziduri, care mai de care mai inalte, iar durerea loviturii m-a facut sa vad lucrurile diferit.

E adevarat, acest an a fost extrem de intens, dar fara toate aceste experiente grele, nu as fi cine sunt azi. Ma simt complet epuizata de tot ce mi-a adus anul, dar fericita de toate lectiile pe care le-am invatat si care m-au facut sa fiu mult mai puternica, mai inteleapta si sa inteleg care imi sunt prioritatile.

Cred ca unul dintre lucrurile cele mai de pret care mi-au fost alaturi a fost recunostinta, care m-a ajutat sa ma uit mereu la ceea ce era bun in viata mea, mai ales in momentele in care nu gaseam prea multe.

Fara oamenii din jur nu as fi putut sa fac fata acestui an si vreau sa le multumesc din suflet celor din familia mea, prietenilor mei de suflet, colegilor mei si toti celor care au fost alaturi de mine in acest an.

Dragilor, va multumesc din suflet!!!

De abia astept sa inceapa noul an, pentru ca sunt extrem de curioasa sa vad ce imi va aduce. Sper din suflet ca mult mai multa liniste!

Va doresc sa aveti un an nou minunat, plin de experiente incredibile care sa va modeleze, de oameni minunati si multa dragoste.

Si oricat de greu poate fi un moment, tineti minte!, va trece si se va intampla mult mai usor daca va amintiti ce lucruri bune aveti in viata.

La multi ani!!

Foto: Alex Galmeanu