8 lectii importante pe care mi le-as impartasi daca m-as putea intalni cu mine, cea din trecut

1
De Alice Papuc
17 iun. 2023

Tu ce ti-ai spune tie, cea de la 18 ani?

Cand eram copil, visam ca viata mea va fi perfecta la 20 de ani. Voi avea totul: locuinta de vis, o masina sport, o adevarata familie. Anii au trecut si am invatat cateva lectii importante. M-am cunoscut mult mai bine si am invatat ce conteaza cu adevarat pentru mine. Iata 8 lectii importante pe care mi le-as impartasi daca m-as putea intalni cu mine, cea din trecut!

Viata nu se termina la 25 de ani

Esti inca la inceput, din toate punctele de vedere. Este normal sa nu ai totul imediat ce ai iesit de pe bancile facultatii. Cariera este in ascensiune. Vei avea si locuinta de vis, vei fi mai fericita decat ai fost vreodata, iar unele dintre cele mai bune lucruri din viata ta nu s-au intamplat inca. Nu pune atat de multa presiune pe tine. In final, totul se rezolva.

Oamenii au mereu opinii de exprimat

Singura persoana pe care trebuie sa o multumesti esti chiar tu. Nu esti datoare fata de nimeni altcineva. Oamenii au diverse opinii si orice ai face, tot ai putea face ceva mai bine. Traieste pentru tine, exact asa cum iti place tie. Nu te teme sa iesi din tipare si sa faci lucruri originale: sa ai traditiile tale, sa calatoresti, sa iti urmezi propriul drum. Actioneaza exact asa cum iti doresti, nu asa cum “trebuie”.

Ce am inteles eu din relatiile mele cu barbatii

Nu poti detine mereu controlul

Renunta la ideea de a detine mereu controlul. Anumite lucruri nu depind de tine, oricat ai incerca. Mai mult decat atat, tine minte: este normal sa gresesti. Greselile te ajuta sa inveti si sa te dezvolti. Doar asa poti atinge succesul. Urmareste sa fii fericita, nu perfecta. Nimeni nu este perfect.

Disciplina este mai importanta decat motivatia

Motivatia vine si pleaca. Disciplina o poti practica zilnic. Chiar daca esti obosita sau simti ca nu reusesti nimic, persevereaza. Vei ajunge mai buna cu fiecare zi care trece. Practica rabdarea si implica-te cat mai mult posibil.

Invata unde sa iti aloci timpul si energia

Timpul si energia reprezinta resurse limitate. Ai grija sa nu le irosesti cu oameni negativi sau cu situatii care nu iti aduc niciun fel de beneficiu. Invata sa spui “nu”, fara alte explicatii. Ai grija de tine si de ceea ce te face fericita.

Aloca banii in mod inteligent

Fii atenta la finantele tale si stabileste-ti un buget. Nu spun sa nu te rasfeti niciodata. Din contra, fa ceea ce iti place si investeste in tine. Insa investeste inteligent: in lucruri care aduc un beneficiu in viata ta, nu in produse de machiaj care expira sau in haine care se demodeaza de la un sezon la altul.

Calatoreste: cat de departe poti

Asa cum am spus, investeste in tine si in experientele tale. Si ce mod mai bun decat sa calatoresti? Mergi cat de departe poti, de fiecare data cand ai ocazia. Expune-te la lucruri noi, cunoaste alte culturi, oameni si locuri. Simte-te libera si stapana pe viata ta.

De ce a devenit Bali una dintre cele mai populare atractii din ultimii ani. Motivul secret pentru care multi oameni isi regasesc sinele intr-o astfel de calatorie

Nu toti oamenii vor fi in viata ta pentru totdeauna

Iar acest lucru este perfect normal. Cresti, te dezvolti, viata ta se schimba. Anumiti oameni sunt temporari in viata ta si isi indeplinesc scopul intr-un anumit punct. Nu cauta sa te impotrivesti. Accepta viata exact asa cum este ea.

Foto: Freepik.com