De ce le sunt recunoscatoare mamei si femeilor din viata mea

recunostinta
1
De Andreea Raicu
6 mart. 2020

Un simplu gest mi-a facut ziua mult mai frumoasa!

Recent am fost la un eveniment si pentru ca in aceasta perioada sarbatorim femeia, am fost intrebata care sunt lucrurile pentru care ii sunt recunoscatoare mamei mele. Am fost rugata sa-i transmit un mesaj si sa spun de ce o iubesc atat de mult. Am apreciat asta foarte mult, pentru ca m-a facut sa ma gandesc la ea, m-a facut sa ma gandesc la lucrurile minunate pe care mi le da in fiecare zi si am realizat ca, desi ii spun constant ca o iubesc si o apreciez, nu stau niciodata sa ma gandesc cate lucruri minunate face pentru mine.

Pe masura ce vorbeam, am simtit cum mi se umple inima de bucurie si recunostinta. Am simtit cum primesc energie si am simtit ca am puterea sa dau mai departe lucrurile pe care le simt. Si mi s-a parut trist ca nu sunt constienta in fiecare moment de ceea ce primesc de la mama mea.

Pentru mine mama inseamna enorm.

Mi-e foarte greu sa-mi gasesc cuvintele pentru a descrie ce inseamna ea pentru mine, dar pot sa spun cum ma face sa ma simt in fiecare zi, fara exceptie. E o persoana atat de blanda si ma face sa ma simt iubita, ma face sa ma simt in siguranta si are o capacitate fantastica de a-mi da incredere in mine in momentele in care nu am. Imi da forta, imi da putere si intelepciune sa pot sa merg mai departe si ma invata foarte multe. Si mi-ar placea sa fiu constienta de aceste lucruri in fiecare zi. Si sa pot sa i le spun.

Mi-a placut atat de mult acest exercitiu si starea pe care mi-a dat-o incat am inceput sa ma gandesc la toate femeile importante din viata mea si la motivele pentru care le sunt recunoscatoare. Mi-am dat seama astfel cat de norocoasa sunt ca le am in viata mea si ca pot invata zilnic de la ele.

M-am gandit la bunica mea, care mi-a oferit foarte multa blandete si de la care am primit atat de multe in copilarie: dragoste neconditionata, rasfat, bunatate si toata intelepciunea ei. Toate aceste lucruri m-au ajutat sa cresc intr-un anumit fel si sa ma transform in femeia care sunt astazi.

M-am gandit la matusile mele, de la care am invatat importanta elegantei si feminitatii. Atentia lor la tot ce inseamna domeniul estetic m-a inspirat dintotdeauna si datorita lor sunt astazi increzatoare in stilul meu, in atitudinea cu care ma afisez.

M-am gandit la prietenele din copilarie, dar si la cele din prezent.

Cele care mi-au fost intotdeauna alaturi si m-au sustinut neconditionat; cele care ma suna mereu la finalul unei zile grele la birou; cele care ma imping sa risc mai mult, sa indraznesc mai mult, sa reusesc mai mult, dar care nu uita sa-mi reaminteasca un adevar pe care-l mai uit uneori: si anume ca fac suficient, ca sunt suficient de buna; cele pe care ma pot baza intotdeauna, fara exceptie.

A foarte frumos sa-mi amintesc de toti oamenii minunati din copilaria mea si de toate femeile importante din viata mea, pentru ca mi-am dat seama cat de norocoasa sunt. Dar acest lucru  s-a intamplat doar in momentul in care mi-am luat timp sa ma gandesc la ele si sa apreciez ceea ce primesc. De cele mai multe ori nu avem disponibilitatea si nici macar nu ne gandim sa facem asta. De ce? Pentru ca adesea suntem prea preocupati sa analizam ce nu merge bine in vietile noastre, incat uitam sa ne bucuram de ceea ce e frumos si bun.

Te invit si pe tine sa faci acest lucru in aceste zile, daca tot sarbatorim femeia.

Daca nu stii cu ce sa incepi, pentru ca e adevarat, nu suntem obisnuiti sa ne manifestam recunostinta cu intentie, iti recomand sa-ti achizitionezi Jurnalul Recunostintei. E un instrument in care am incredere ca-ti va schimba filosofia de viata.

Ia-ti cinci minute in care sa nu te deranjeze nimeni, inchide ochii si multumeste-le femeilor importante din viata ta. Apoi analizeaza ce se intampla in interiorul tau. O sa iti placa. Marcel Proust spunea, „Sa fim recunoscatori oamenilor care ne fac fericiti, pentru ca ei sunt gradinarii care ne fac sufletele sa infloreasca.”

Foto: Arhiva personala