De ce nu mai sunt dezamagita cand nu mi se implinesc dorintele

1
De Andreea Raicu
30 dec. 2015

La finalul fiecarui an fac o lista cu dorinte pentru anul urmator si in acelasi timp ma uit si la cea din anul care tocmai a trecut ca sa vad ce am reusit sa realizez.

Pana acum vreo doi, trei ani listele mele erau foarte lungi si cele mai multe dorinte erau implinite. Insa mai erau si cateva care, pur si simplu, nu voiau sa prinda viata. Iar eu ma incapatanam sa le trec in fiecare an pe noua mea lista, cu gandul ca o sa reusesc sa le indeplinesc. Dorintele mele neimplinite se transformasera, cumva, intr-o obsesie pentru mine…

Ajunsesem sa ma si necajesc cand realizam ca nu erau bifate ca fiind implinite, iar asta nici nu ma lasa sa ma bucur de toate celelalte lucruri minunate care se implinisera de pe lista mea. Eram atat de concentrata pe ceea ce nu imi iesiese incat nu mai vedeam lucrurile minunate din viata mea. Cele care contau cu adevarat!

Calatoria in India m-a facut sa imi schimb felul in care privesc viata si ma raportez la ea. Am spus-o de multe ori si o voi spune in continuare pentru ca stiu, din proprie experienta, cat de important este sa iti reaminteasca cineva “acel” lucru pe care il stii deja, dar e pus acolo undeva in minte si de cele mai multe ori uiti de el.

Am fost crescuti intr-un anumit fel si in subconstient ne concentram pe ceea ce nu merge, pe ceea ce nu e bun si asta ne impedica sa vedem ce e, de fapt, frumos si valoros in viata noastra. Ne cream de cele mai multe ori niste imagini clare despre cum ar trebui sa fie sau sa se intample lucrurile, despre cum “e bine” sau ”nu e bine” despre ce “e normal” sau “nu e normal” sa facem, iar asta ne impiedica sa ne bucuram de viata si de tot ce ne ofera ea.

Am acceptat ca nu mi se implinesc dorintele toate si ca CEEA CE AM e mai important decat CEEA CE NU AM!

De cativa ani, eu am inceput sa invat sa ma uit la CEEA CE AM si sa nu imi concentrez atat atentia pe CEEA CE NU AM. Am reusit sa nu imi mai traiesc viata dupa niste imagini, acele poze perfecte cum imi place mie sa le spun, care aduc atata intristare in vietile noastre pentru ca nu prind viata atunci cand ne dorim.

Lista mea are in continuare dorinte, dar cea mai importanta pentru mine pe langa sanatate este sa raman deschisa la ce are viata sa imi ofere si sa am curajul sa primesc.

Zilele trecute, mi-am deschis lista de acum un an si am vazut ca sunt cateva dorinte neindeplinite, dar in acelasi timp am realizat cate lucruri minunate mi s-au intamplat in afara listei, lucruri incredibile care m-au ajutat sa cresc, m-au imbogatit si mi-au adus atat de multe satisfactii.

Faptul ca am avut curajul sa spun DA unor lucruri la care nu numai ca nu m-am gandit, dar si atunci cand am facut-o simteam fiori de frica in tot corpul, mi-a adus atat de multe schimbari in viata. Chiar si atunci cand cei din jur imi spuneau ca “nu e bine” ce fac, am ales sa nu ii aud. Mi-am ascultat inima si am avut dreptate pentru ca am inteles ca ea stie intotdeauna ce e mai bine pentru mine.

Anul 2015 a a fost un an incredibil pentru care ii multumesc lui Dumnezeu din toata inima.

Vreau sa va impartasesc o parte din lista lucrurilor frumoase care mi s-au intamplat in acest an si pentru care sunt recunoscatoare. Poate va ajuta daca nu aveti puterea sa vedeti ce e bun in viata voastra.

Stiu ca veti spune ca eu nu stiu cum e sa ai probleme si ca nu am cum sa inteleg multe, dar va asigur ca stiu! Pentru ca inainte de a fi o persoana publica sunt un om ca oricare altul, in viata caruia apar probleme, emotii de toate felurile, frici, frustrari… dar pe care am invatat sa le gestionez.

Iata lista mea cu lucruri bune din acest an:

Atat eu cat si oamenii dragi mie suntem sanatosi

Anul acesta mi-a adus oameni extraordinari in viata care au devenit prieteni de suflet

M-am deschis complet in fata voastra si asta mi-a adus foarte multe: bucurie, energie, putere, proiecte, multi prieteni si oamenii de la care si cu care am invatat

Am spus DA unor propuneri/idei care s-au transformat in proiecte de succes

Am plecat in calatorii total neasteptate care mi-au adus experiente fantastice din care am invatat enorm

Am facut lucruri la care nu m-as fi gandit ca am sa le fac vreodata si a fost fantastic

Mi-am expus vulnerabilitatea, fricile si tot ce era inauntrul meu si asta m-a facut sa fiu mai puternica

Am avut curajul sa fiu eu si sa fac si sa spun tot ce am simtit

Am in jurul meu oameni incredibili pe care ii iubesc enorm si de la care invat in fiercare zi

Lucrez cu o echipa de oameni extrem de pasionati, de buni profesional de care sunt extrem de multumita

Viata a fost extrem de buna si de darnica iar eu am avut deschiderea sa primesc ce mi-a dat

Locul celor care nu mai sunt in viata mea a fost luat de alti oameni frumosi pentru care sunt foarte recunoascatoare

Sunt fericita pentru ca am “incapatanarea” sa fac lucrurile asa cum simt chiar daca uneori sunt impotriva valului

Am invatat sa renunt la planurile care nu ies pentru ca stiu ca Dumnezeu are intotdeauna altele mai bune pentru mine, care nu mi-ar fi trecut prin cap nici macar o secunda

Am o viata frumoasa pentru care ii multumesc lui Dumnezeu

Aici sunt doar cateva lucruri importante pe care le-am trait si le-am constientizat anul acesta.

Va invit si pe voi sa puneti deoparte imaginile cu felul in care “trebuie” sa arate viata voastra si sa va uitati la ce lucruri minunate vi s-au intamplat. Chiar si le cele mai putin placute pentru ca ele vin cu o lectie importanta pentru fiecare si ne ajuta sa crestem. Am invatat ca nu ceea ce ni se intampla ne face sa suferim ci felul in care interpretam acele lucruri.

Va imbratisez, va multumesc pentru ca sunteti in viata mea si va urez un an nou minunat!!!

Va iubesc!

Foto: Alexandru Rosieanu