Ingrijirea pielii la 40+: Cele mai importante obiceiuri pe care sa le adopti

ingrjirea pielii la 40 de ani
1
De Andreea Raicu
24 dec. 2018

Din punctul meu de vedere, cel mai important obicei pe care trebuie sa-l adopti pentru a-ti face pielea fericita dupa 40 de ani este acceptarea. Eu am acceptat faptul ca nu voi mai arata niciodata ca la 20 de ani, si asta ma face fericita.

Iar atunci cand inveti sa te accepti si sa nu mai ceri de la tine imposibilul, incepi sa stralucesti la exterior. Esti in sfarsit libera sa fii frumoasa asa cum esti. Sa fii tu, in aceasta noua etapa a vietii tale.

Sigur ca am adoptat obiceiuri concrete care ma ajuta sa-mi mentin pielea frumoasa, stralucitoare si uniforma chiar si acum, cand productia naturala de colagen se diminueaza cu fiecare zi, dar vreau sa-ti vorbesc mai intai despre managementul asteptarilor.

Cred ca societatea de azi a creat standarde imposibile de frumusete pentru femei. Esti frumoasa cat timp esti tanara si, in consecinta, trebuie sa ramai tanara pentru totdeauna. Ideea de a imbatrani a devenit un fel de infrangere, un lucru inacceptabil de care trebuie sa fugi.

Insa a imbatrani este absolut natural. Daca te astepti sa gasesti trucuri care te vor ajuta sa arati dupa 40 de ani asa cum aratai la 20, vei fi profund dezamagita si te vei face nefericita. E normal sa ai riduri dupa o anumita varsta – e un proces natural, un semn al milioanelor de experiente si gesturi pe care le-ai experimentat de-a lungul vietii tale.

Eu m-am impacat cu faptul ca pielea mea nu mai arata ca la 20 de ani. Si nu mai incerc sa ascund asta prin filtre si Photoshop. Am invatat pe propria piele ca asteptarile nerealiste si imaginea de sine eronata nu fac decat sa-mi limiteze libertatea, dreptul de a fi eu, cu toate imperfectiunile mele.

Presiunea de a arata vesnic tanara te va impinge sa faci alegeri care poate iti vor altera sufletul, imaginea de sine. Eu nu cred in interventiile chirurgicale nesabuite, nu cred ca e normal sa aratam vesnic ca la 20 de ani. Nu e realist. Si la un moment dat vom invata ca nicio interventie nu poate da timpul inapoi la nesfarsit.

Dar cred in frumusetea naturala, in blandetea cu care te ingrijesti zi de zi, in produsele de ingrijire cu ingrediente eficiente si intr-un stil de viata responsabil.

Asadar, iata care sunt obiceiurile care ma ajuta pe mine sa am piele frumoasa chiar si acum, dupa 40 de ani.

Am o alimentatie echilibrata

Nu mai e nevoie sa-ti spun ca pielea noastra se hraneste in primul rand cu nutrientii ce se gasesc in mancarea pe care o consumam. Eu ma asigur ca mananc in fiecare zi fructe si legume proaspete, proteine de calitate si grasimi bune (imi place mult avocado, il consum chiar si simplu). Astfel, stiu ca pielea mea va beneficia de antioxidantii, vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a ramane ferma si hidratata.

Nu consum alcool 

Alcoolul este toxic pentru intregul organism, deci si pentru piele. Deshidrateaza teribil si incetineste procesul de regenerare, astfel ca tenul tau va arata tern si oboist. Incearca sa reduci semnificativ cantitatea de alcool consumata daca vrei sa te bucuri de piele frumoasa.

Folosesc o crema de fata ultra-hranitoare

Am aflat de la un seminar de beauty cu Alexandru Abagiu ca pielea noastra nu face diferenta intre crema hidratanta si fondul de ten si ca atunci cand tenul nostru este uscat sau deshidratat, are tendinta de a “absorbi” fondul de ten. Atunci am avut o revelatie: de aceea fondul meu de ten nu rezista toata ziua.

Mi-am dat seama ca, fata de acum 10 ani, de exemplu, pielea mea are nevoie de o crema mult mai bogata si mai hranitoare.

Crema Slow Âge Nuit este perfecta pentru tenul meu, deoarece hraneste profund si corecteaza primele semne de imbatranire a tenului, precum liniile fine, petele pigmentare si lipsa elasticitatii. Imi place sa o folosesc mai ales seara, pentru ca in timp ce dorm ingredientele sale pretioase “lucreaza” pentru a-mi hidrata si regenera pielea.

Inainte de un eveniment o folosesc ca masca, astfel: intind o cantitate generoasa pe toata fata, o las sa actioneze 20 de minute si apoi o clatesc cu apa calduta. Tenul meu arata apoi mai proaspat si mai luminos, iar machiajul se aplica cu usurinta (si dureaza mai mult!).

Dorm mai mult

Pe vremuri credeam ca somnul e o pierdere de vreme si ca ma face neproductiva, insa acum am inteles ca odihna ma ajuta, de fapt, sa fiu eficienta, sa am o stare de bine, sa ma simt increzatoare. Dorm mai mult, iar asta se vede pe pielea mea. Procesele de regenerare au loc in timpul noptii, asa ca pielea are nevoie de somn neintrerupt de 7-8 ore pentru a face fata cum trebuie factorilor externi.

Port SPF chiar si iarna

Protectia solara este foarte importanta pentru mine, mai ales ca m-am confruntat cu pete pigmentare. Razele UV provoaca fotoimbatranirea fara ca noi sa realizam asta. Daca nu vrei riduri premature, sfatul meu e sa aplici zilnic o crema cu factor de protectie. Aceasta nu te protejeaza numai de soare, ci si de poluare, care e atat de nociva pentru ten.