Meditatia activa, metoda care m-a eliberat de emotiile reprimate de-a lungul anilor

1
De Andreea Raicu
10 mart. 2016

Traim intr-o lume foarte agitata, o lume in care nu ne gasim timp pentru nimic, in care suntem mereu obositi si vesnic nemultumiti. Si nu de putine ori, ajungem ca la finalul unei zilei sa nu ne dorim nimic altceva decat liniste.

Insa, in momentul in care ne oprim, in momentul in care ne spunem “gata, ma linistesc”, mintea incepe sa lucreze. Ba mai mult, devine din ce in ce mai “galagioasa”, iar in acele momente de liniste incepi sa-ti amintesti de toate sarcinile nerezolvate, de toate telefoanele pe care nu ai reusit sa le dai, chiar si de lista de cumparaturi pe care nu ai reusit sa o completezi in timpul zilei. Atunci cand stam, gandurile devin din ce in ce mai multe si mai rapide, se aud tot mai tare si-ti invadeaza mintea.

187 lei, shop.andreearaicu.ro

Bineinteles ca in astfel de momente incercam sa ne calmam mintea, ne spunem ca trebuie sa ne linistim, ca e cazul sa nu ne mai gandim la nimic, iar asta nu face altceva decat sa intensifice frecventa gandurilor.

Insa, ce nu stiu foarte multe persoane este ca daca vrei sa-ti relaxezi mintea, trebuie sa-ti relaxezi corpul, doar cand corpul tau este relaxat, mintea se linisteste. Si aici intervine intrebarea: “cum reusesc sa ma relaxez?”.

Osho si meditatia activa

In lumea agitata in care traim nu avem disciplina, cel putin la inceput, sa ne asezam si sa meditam. Omul modern nu poate sa stea intr-un singur loc, linistit si sa mediteze. Pur si simplu nu suntem educati in acest fel, mai ales noi europenii. De aceea, Osho a inventat o serie de meditatii active, tehnici de o ora care cuprind mai multe stadii cu foarte multa miscare (iar aici vorbim de la simple miscari, pana la alergare sau dans). Toate aceste tehnici au fost gandite special de Osho pentru omul modern, tehnici care ne ajuta sa ne linistim prin miscare si care ne pregatesc de meditatie.

Practic, in timpul unei sedinte de meditatie activa iti muti atentia dinspre cap, spre corp, si atunci corpul se poate relaxa. Meditatia activa este o metoda care te ajuta sa fii in alerta, sa ai o privire de ansamblu si sa te uiti la lucrurile din jurul tau ca un martor, fara sa reactionezi, fara sa judeci si sa devii agresiv.

Prima mea experienta de meditatie activa a fost in urma cu cinci ani si a fost o experienta “wow”, m-am simtit incredibil de libera. Atunci am inteles ca meditatia te ajuta sa eliberezi toate emotiile reprimate de-a lungul anilor. A fost pentru prima data in viata mea cand m-am simtit cu adevarat libera.

Daca si voi vreti sa va eliberati de emotiile reprimate de-a lungul vietii, sa scapati de acel bagaj pe care l-ati tot carat dupa voi, va astept pe 16 martie la workshopul de Meditatie activa. Nu uitati: hainele lejere sunt obligatorii! Mai multe detalii AICI

Credit foto: revista VIVA