Protejeaza-te si protejeaza! Impreuna cu Durex sustin lupta impotriva HIV

1
De Andreea Raicu
4 nov. 2019

Daca ti-as spune ca folosind un anumit prezervativ poti ajuta la salvarea unor vieti?

Poate suna prea frumos sa fie adevarat, dar campania derulata de Durex, in care ma bucur sa spun ca m-am implicat, face exact asta: sustine lupta impotriva HIV!

Te poti implica si tu cat se poate de usor. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi orice produs din gama FEEL THIN in perioada 26 septembrie – 31 decembrie 2019 si 10% din pretul de lista va fi donat catre Fundatia Aras pentru achizitionare de teste HIV.

HIV/SIDA continua sa fie o problema de sanatate majora la nivel mondial. Numarul oamenilor bolnavi de HIV si de alte boli cu transmitere sexuala este in crestere de la an la an. In tara noastra, aproximativ 16.000 de oameni sunt infectati cu virusul HIV si numarul este in continua crestere (+17% in fiecare an, adica aproximativ 700 de cazuri, conform raportului national “Evolutia infectiei HIV/SIDA in Romania – 30 decembrie 2018).

Problema cea mai mare este ca 60% din infectarile cu HIV sunt depistate in stare avansata, ceea ce este pacat, mai ales avand in vedere ca desi SIDA nu este o boala vindecabila, ea poate fi tinuta sub control cu tratament iar speranta de viata poate ajunge la valori similare cu ale populatiei fara HIV. Dar pentru asta e nevoie sa te testezi din timp si, bineinteles, sa ai acces la aceste teste.

E important de mentionat si ca HIV nu este acelasi lucru cu SIDA.

SIDA (sindromul imunodeficientei dobandite) este o afectiune provocata de virusului imunodeficientei umane, HIV, care ataca si distruge progresiv sistemul imunitar al organismului. Virusul HIV ete cel care, in urma infectiei, declanseaza SIDA. Nu toate persoanele infectate cu virusul HIV manifesta si SIDA.

A trecut aproape o jumatate de deceniu de la inregistrarea primului deces cauzat de HIV si din fericire in prezent avem la dispozitie mai multe optiuni de preventie si de tratament, dar e important ca un numar cat mai mare de oameni sa fie constienti de ele.

Poti ajuta si tu, achizitionandu-ti orice produs din gama Durex FEEL THIN – prezervativele extra subtiri care reproduc contactul piele pe piele. Practic, te bucuri de un contact sexual sigur – prezervativele joaca un rol esential in protejarea impotriva anumitor boli cu transmitere sexuala, precum gonoreea sau clamidia – si ajuti si la strangerea de fonduri pentru lupta impotriva HIV.

Te protejezi si pui umarul si la protectia celor care au nevoie cel mai mult de asta. Iata o campanie din care toata lumea are numai de castigat.

Foto: PR