Rezolutiile mele pentru un stil de viata sanatos in 2022 – si cum imi tin promisiunile fata de mine

1
De Andreea Raicu
15 dec. 2021

Una dintre activitatile mele preferate la final de an este sa-mi setez rezolutiile pentru anul ce va veni. Imi prioritizez intotdeauna starea de bine: fizica si mentala.

Trebuie sa recunosc ca n-a fost un an usor. Am avut parte de reusite si de momente frumoase pentru care sunt recunoscatoare, insa am avut si zile in care corpul meu mi-a spus ca nu mai poate, in care m-am simtit demotivata si pur si simplu lipsita de energie. Daca ma urmaresti, stii deja ca incerc sa pun echilibru in tot ceea ce fac, asa ca in aceste zile ii ofer corpului meu odihna de care are nevoie si uneori chiar imi satisfac anumite pofte, chiar daca nu sunt cele mai sanatoase. Asa cum ti-am dezvaluit si in noua mea carte, “Secrete aflate pe pielea mea”, am renuntat de mult sa ma mai simt vinovata pentru ca mananc ceea ce imi place. Daca simt nevoia sa mananc o felie de pizza sau un ecler, o voi face fara sa ma pedepsesc. Desigur, apoi urmeaza planul de “recuperare”, adica am grija sa-i ofer corpului meu si alimente bogate in nutrienti, care il hranesc cu adevarat si ii sustin functiile, astfel incat  sa ma simt energica si sa am o stare buna.

Am citit de nenumarate ori asta si sunt sigura ca si tu ai aflat deja: starea noastra psihica depinde si de alimentele pe care le consumam.

Cu cat ne onoram corpul prin aportul de vitamine, minerale, grasimi bune si proteine de calitate, cu atat vom fi mai bine dispusi si mai rezilienti in fata situatiilor stresante.

Prin urmare, rezolutiile mele pentru anul urmator (si probabil si ale tale) sunt legate, in primul rand, de obiceiurile alimentare. Cu totii ne dorim sa introducem in rutina zilnica mai multe obiceiuri sanatoase si sa le eliminam pe cele care, dimpotriva, ne pun in pericol sanatatea. Insa din mesajele pe care le primesc adesea de la femeile din comunitatea mea, imi dau seama ca nu ne e usor sa ne tinem de promisiunile pe care ni le facem noua insine. Nu gasim mereu motivatia de a face alegerile corecte, iar dupa un pas gresit ne pierdem complet drumul.

Ce ma ajuta pe mine sa-mi tin promisiunea ca voi fi buna cu corpul meu

Planuiesc din timp! Viata e o calatorie imprevizibila sau, cum zice romanul, “Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”. De cate ori nu ti-ai promis ca a doua zi vei manca sanatos, insa programul agitat ti-a dat complet planurile peste cap si ai apucat sa mananci o singura masa, si aceea saraca in nutrienti si bogata in carbohidrati simpli, care ti-au accentuat starea de oboseala? Am fost aici acum multi ani si nu am nicio intentie sa-mi mai stresez corpul in acest fel, asa ca planuiesc in avans, ca sa ma asigur ca ii dau corpului ce are nevoie.

In primul rand am grija sa gasesc in frigider alimente sanatoase care imi permit sa-mi pregatesc rapid o masa sanatoasa.

De aceea, am mereu aproape smoothies, juices sau snacks presate la rece de la Urban Monkey. Sunt perfecte dimineata, ca o gustare in timpul zilei sau cand simt nevoia de ceva delicios, dar sanatos. Le pot consuma imediat, sunt nutritive, pline de vitamine si vin in combinatii delicioase.

Iar atunci cand sunt plecata si imi e mai greu sa-mi iau portia de vitamine din fructe si legume, am la mine sucurile raw de la Urban Monkey. Imi place ca imi ofera majoritatea beneficiilor antioxidante, pentru ca sunt nepasteurizate – fructele si legumele proaspete sunt presate la rece si nu sunt incalzite in niciun moment. Eticheta este „curata”, gasesc aici doar ingrediente bune pentru mine, in combinatii pe care le ador: ghimbir, patrunjel, varza kale, mere, banane,  ananas, fructe de padure, citrice etc.

Shot-ul de sanatate de la prima ora

Cum iti tii promisiunea ca vei avea grija de corpul tau in 2022? Asigurandu-te ca iti iei in fiecare zi „shot-ul” de vitamine si antioxandanti.  Mie imi place sa-mi incep ziua cu un smoothie sau cu shot-ul raw cu ghimbir de la Urban Monkey, un adevarat boost pentru metabolism si imunitate (mai ales in sezonul rece). E cel mai simplu mod de a incepe ziua cu bine si de a integra ghimbirul in alimentatia zilnica daca nu-ti place sa-l consumi in mancare.

Am mereu la mine un snack sanatos

Zilele pline, cu filmari pana seara, pot fi epuizante, iar daca sunt nepregatita pot lua decizii nesanatoase in ceea ce priveste mancarea. Sunt sigura ca ti s-a intamplat si tie: atunci cand esti foarte obosita si ti-e foame, esti mai tentata sa alegi alimente procesate. De aceea, eu ma asigur ca am la mine un snack sanatos care sa-mi ofere energie si sa-mi sustina corpul: un suc raw, presat la rece, migdale, nuci etc.

Alimentele sanatoase, ce contin nutrientii de care corpul tau are nevoie pentru a functiona corect, vor ajuta, in timp, la reducerea poftei de alimente nesanatoase. Cu cat vei manca mai curat, cu atat mai putin dispusa vei fi sa apelezi la sertarul cu dulciuri.

Sucurile raw presate la rece sunt nelipsite in rutina mea zilnica pentru sanatate si stare de bine, pentru ca sunt usor de consumat si contin o varietate de fructe si legume care lupta impotriva radicalilor liberi, sustin energia si previn imbatranirea prematura. Sortimentele Urban Monkey sunt obtinute prin pascalizarea la rece (HPP), ceea ce inseamna ca alimentele sunt conservate si sterilizate, fara sa fie incalzite: acestea sunt expuse la presiuni foarte mari care dezactiveaza bacteriile sau virusurile prezente in mod natural, dar pastreaza toate vitaminele atat de necesare unei alimentatii mai sanatoase si pline de gust.

Cu produsele RAW de la Urban Monkey e mult mai usor sa imi tin promisiunea fata de mine, sa am un stil de viata sanatos si sa fac alegeri care imi dau energie si o stare de bine. Tu cum te asiguri ca iti tii promisiunea fata de tine? Ce te ajuta pe tine sa te tii de rezolutiile facute pentru noul an?

Foto: Creative Art Works