Ritualul meu de ingrijire pentru un ten obosit

1
De Andreea Raicu
2 iun. 2016

Foarte multe persoane ma intreaba cum imi ingrijesc tenul, ce produse folosesc si care sunt pasii de ingrijire pe care ii urmez zilnic.

Toate ne dorim o piele ferma, stralucitoare, fara imperfectiuni, vrem sa nu para ca avem un ten obosit, dar acest lucru nu este posibil fara un ritual de ingrijire.

In ultima perioada am fost foarte mult timp plecata, iar corpul meu a trecut prin diferite variatii de temperatura intr-un interval de timp extrem de scurt. La acest factor s-a mai adaugat si multa oboseala acumulata, lucru ce nu a trecut neobservat pentru tenul meu. Schimbarile de temperatura, fus orar, presiune sau altitudine afecteaza pielea, o deshidrateaza, ii provoaca iritatii sau o incarca.

Terapie pentru ten obosit

Pielea este prima care reflecta schimbarile prin care trece organismul, de aceea trebuie sa ai foarte multa grija de ea. Nu-mi lipsesc niciodata din geanta apa si cremele hidratante cu factor de protectie. In mod normal beau cel putin 2l de apa pe zi, iar atunci cand calatoresc cantitatea se poate dubla pentru ca in timpul zborului pielea se deshidrateaza. Uneori insa, pielea are nevoie de ajutor si atunci apelez la HydraFacial. Si cum mie nu-mi plac tratamentele invazive, am fost foarte fericita sa descopar aceasta procedura.

Este un tratament la care apelez atunci cand am perioade mai aglomerate si multe evenimente la care trebuie sa particip. Rezultatele se vad foarte repede si se mentin pe parcursul mai multor zile. Imi place foarte mult pentru ca este o procedura simpla si extrem de relaxanta, iar dupa fiecare sedinta imi simt tenul mai sanatos si mai curat. Unul dintre cele mai mari beneficii este faptul ca il pot face inaintea oricarui eveniment, nu lasa urme rosii pe pielea mea, din contra, tenul devine mai luminos.

Nu sariti niciodata peste etapele de curatare

Atunci cand nu pot sa apelez la HydraFacial in mod regulat, completez tratamentul acasa cu cremele de ingrijire adaptate tenului meu. Pentru ca preventia este mereu cea mai importanta, pe langa o alimentatie echilibrata am grija sa fac sport periodic. Nu trebuie sa mergeti la sala in fiecare zi, fie ca este vorba de cateva exercitii fizice acasa sau la sala, jogging in parc, pe termen lung, un stil de viata sanatos are efecte benefice pentru piele. De asemenea, indiferent cat sunteti de obosite nu sariti niciodata peste etapele de curatare, chiar daca aplicati sau nu machiaj. Folositi demachiant, tonic si o crema hidratanta cu o textura mai lejera pentru vara.

Si cel mai important, nu uitati sa va hidratati, mai ales pe timpul verii.

O zi minunata!