Shake-ul proteic, o idee perfecta pentru micul dejun

1
De Andreea Raicu
27 iul. 2018

Dimineata nu avem niciodata timp. Totul este facut in graba si de cele mai multe ori sarim peste activitatile cele mai importante, cum ar fi micul dejun.

E prima masa din zi, e menita sa ne aduca energia de care avem nevoie si cu toate aceastea de cele mai multe ori este ignorata. Lipsa de timp, de inspiratie, sau pur si simplu neconstientizarea importantei pe care o are micul dejun. Ce e minunat e faptul ca toate cele trei motive se pot schimba, daca vreti 🙂

Eu vreau sa va vin in ajutor cu o idee de mic dejun care este foarte simplu de facut si mai ales extrem de gustos: shake-ul proteic.

Aveti nevoie de:

1 cana de lapte vegetal (migdale, orez, quinoa)
1 banana bine coapta
1 pumn cu fructe de padure (afine, mure, capsune, zmeura)
1 lingura cu seminte de floarea soarelui, crude
2 linguri cu migdale, crude
1 lingura cu seminte chia
1 lingura cu seminte decorticate de cânepa sau orice alta pudra proteica
1 lingura de ulei de cocos

Semintele de floarea soarelui, migdalele si chia se pun la hidratat peste noapte. Înainte de a prepara shake-ul, se scurg de apa. Se pun toate ingredientele într-un blender si se mixeaza. Daca shake-ul nu are consistenta dorita, mai puteti adauga lapte vegetal pana ajunge la consistenta pe care o vreti.

In cazul in care nu aveti aceste ingrediente in bucatarie, va invit sa fiti creative. Incercati sa adaugati pudra raw de cacao, daca va place ciocolata 🙂

Puteti sa puneti shake-ul proteic intr-un recipient si sa il luati cu voi si sa il beti fie pe drum sau chiar la birou in urmatoarele 2 ore. Eu, una, prefer acest tip de mic dejun cand merg la sala sau am intalniri foarte devreme.

Incercati si de abia astept sa imi spuneti cum v-a iesit.

Foto: Marius Dragne