Idei de activitate fizica si sport in aer liber

1
De Andreea Raicu
22 aug. 2018

Sa faceti sport in aer liber este una dintre cele mai sanatoase decizii pe care o puteti lua, mai ales vara!

Cand vorbesc despre sport in aer liber, nu ma refer doar la alergat. Sunt o multime de modalitati prin care poti face miscare zilnic, sau de cateva ori pe saptamana, in parcuri sau chiar in drum spre munca!

Eu ador sa fac sport, cred ca stiti asta despre mine deja. Recunosc ca nimic nu mi se pare mai revigorant si energizant dimineata decat o ora petrecuta in parc, in natura. Nu trebuie neaparat sa alerg de fiecare data. Organismul are nevoie constanta de miscare, fie ca e vorba de o plimbare in pas alert, cu cainele prin parc, sau mai multe sprinturi scurte.

Sunt o multime de sporturi in aer liber pe care le-ai putea incerca, chiar daca nu ai foarte mult timp la dispozitie. Ideea este sa alegi ceva care sa-ti placa si sa te simti excelent atunci cand o faci.

In plus, este important sa te contectezi cu natura, iar pentru asta este foarte bine sa profiti de vremea frumoasa si sa faci sport si miscare in aer liber. Sunt multi oameni carora nu le place sa faca sport, dar pentru sanatate ar fi bine sa faci miscare, mai ales una care sa iti placa.

Iata care sunt activitatile fizice pe care le poti face in natura:
Plimbatul in parc cu cainele

Daca ai animal de companie, mai ales daca e vorba de un caine, acest tip de miscare te ajuta sa te relaxezi si sa te conectezi cu patrupedul tau. E o activitate fizica perfecta daca nu iti place sa mergi la sala, sa faci miscare si nu ai deloc chef sa gasesti solutii. Animalul tau drag are nevoie sa iasa afara si poate impreuna cu el vei descoperi placerea de a te plimba in natura.

Totusi, este important sa stii si cum sa te plimbi in natura. Chiar daca pare simplu si potrivit pentru oricine, nu este. Nu te vei putea relaxa foarte bine daca inca mai esti conectat la social media si plimbi cainele dand like-uri sau vizualizand story-urile de pe Instagram. Este bine sa iei o pauza, cel putin pentru cateva minute, de la tot ceea ce te poate stresa.

Ideal ar fi sa mergi intr-un parc unde e multa verdeata. Vei fi uimita cat de bine te vei simti. Joaca-te cu cainele, interactioneaza cat mai mult cu el si cu oamenii din jur, iar daca ulterior vrei sa si alergi, cainele poate fi un companion perfect.

Tenisul

Tenisul poate fi o varianta de miscare relaxanta si mai ales sanatoasa. Mai mult decat atat, nici nu este nevoie sa mergi in fiecare zi. Acum, cand este vara, este chiar mai bine, pentru ca poti profita de vremea buna de afara si juca tenis in aler liber.

Daca nu iti place sa faci miscari repetitive, tenisul este un sport care te solicita foarte mult si nu e niciodata lan fel. Faci fandari, genoflexiuni, alergi, iti lucrezi tot corpul si te si distrezi, iar daca si castigi ziua ta o sa fie mult mai buna!

Rolele

Si mersul cu rolele este o idee buna de miscare, pe care o poti face mai ales in parc. Nu necesita foarte mult efort, asa ca este potrivit pentru persoanele care nu au mai facut miscare de ceva timp.

Desi eu nu sunt un fan al mersului pe role, stiu ca poate fi o metoda perfecta pentru a face miscare si a sta in natura. Asa ca merita sa incercati.

Bicicleta

Dintre toate ideile de sport in aer liber, mersul cu bicicleta este preferatul meu. Toata lumea stie sa mearga pe bicicleta, iar asta nu se uita niciodata, asa ca trebuie doar sa iti gasesti timp si motivatie si cred ca atunci cand ai reusit sa faci lucrurile acestea, te vei bucura din plin de mersul pe bicicleta.

Yoga si Tai Chi

Mi se pare minunat sa iti incepi ziua cu o ora de exercitii care te echilibreaza si care iti dau si o stare extraordinara. Si este si mai bine daca alegi sa le faci in natura. Eu m-am bucurat extraordinar de tare cand am vazut ca si in Romania, in parcuri, orele de Yoga si Tai Chi au devenit populare.

Foto: Alex Rosieanu