Suplimentul care ma ajuta sa fac fata vietii mele agitate

1
De Andreea Raicu
21 feb. 2023

Fiecare vis implinit ascunde in spatele lui multa munca, stres, lacrimi de bucurie, dar si de tristete, dezamagiri si victorii.

Pentru mine, 2022 a fost anul unei mari realizari, anul in care s-a implinit visul de a avea un spatiu minunat in care sa va intampin, in care sa vedeti roadele muncii mele si ale echipei mele. Am trecut prin multe schimbari: ne-am mutat biroul, am deschis showroom-ul din strada Paris 7A, am lansat noua colectie Amalin. Toate acestea au fost o calatorie frumoasa, care a dus la un rezultat incredibil.

Dar ce pot sa va spun este ca nu a fost deloc usor. Pentru ca oricat de mult te dedici, oricat de mult te straduiesti si iti pui sufletul in ceea ce vrei sa realizezi, sunt lucruri pe care nu le poti controla. Pur si simplu nu depind de actiunile tale, iar asta creeaza piedici care provoaca furie, frustrare, dezamagire, tristete sau anxietate. Cu alte cuvinte, un stres cronic, ce ajunge sa afecteze nu doar starea de spirit, ci si organismul, celula cu celula. Stresul influenteaza corpul mai mult decat ne imaginam pentru ca produce modificari la nivel chimic in organism, asa cum sunt dereglarile hormonale.

Jurnal de vacanta – Doua saptamani in Thailanda

O perioada lunga de timp in care stresul este la nivel maxim duce la o oboseala din care corpul nu reuseste sa iasa, daca nu il sustii. Iar eu am invatat de-a lungul anilor ce ma ajuta sa fac fata acestor perioade marcate de stres. Sunt acele obiceiuri fara de care simt ca nu as mai putea trai, pentru ca atunci cand muncesti foarte mult si te lasi coplesit de griji, uiti sa te bucuri de viata.

Oamenii odihniti sunt mai fericiti, mai creativi si mai productivi

Sunt studii care spun ca organismul are nevoie de 46% odihna pe zi, dar asta nu inseamna numai somn. Avem nevoie de somn, intre 7 si 9 ore pe noapte, pentru a-i permite creierului sa se odihneasca si sa gestioneze informatiile cu care „l-ai bombardat” de-a lungul zilei. Pe langa asta, are nevoie de activitati ce ii permit sa se relaxeze si sa se odihneasca. Pentru ca oamenii care sunt odihniti sunt mai fericiti, mai creativi si mai productivi. Iar atunci cand spun odihna nu ma refer doar la somn, ci si la odihna mentala.

Cum m-a ajutat meditatia sa-mi gasesc pacea interioara si fericirea

Foarte multe persoane ma intreaba cum reusesc sa am o energie buna si unde gasesc puterea de a face atat de multe lucruri. Le spun ca asa cum pun un telefon la incarcat pentru a-l putea folosi, la fel trebuie sa-i ofer corpului meu resursele de care are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima si a face fata situatiilor stresante, care sunt inevitabile.

Sunt unele lucruri care au devenit parte din stilul meu de viata si fara de care sigur nu as face fata: sa dorm cat trebuie, sa fac sport, sa meditez, sa ma hidratez, sa mananc sanatos, sa socializez. Iar cand stresul este foarte mare iau Stress Clean Complex, un supliment alimentar care contine Ashwagandha. Pentru ca sunt unele perioade mai stresante cand organismul are nevoie de sustinere din exterior.

Comportamente toxice pe care am ales sa le elimin din viata mea

Am fost intotdeauna adepta produselor cat mai naturale si pentru ca sunt o persoana curioasa, care simte nevoia sa se informeze, am citit mult despre substantele adaptogene si beneficiile pe care le au asupra corpului. Dar cu toate acestea, nu iau nici macar o vitamina fara sa stau de vorba cu un medic. Nu ma pot baza pe recomandari din partea prietenilor sau cunoscutilor, pentru ca fiecare dintre noi suntem diferiti si nevoile noastre sunt diferite.

Am descoperit beneficiile Ashwagandha cu multi ani in urma

Este o planta medicinala folosita de mii de ani in medicina ayurvedica, ce are capacitatea de a reduce stresul, de a creste nivelul de energie si a imbunatati concentrarea.

Ashwagandha este un adaptogen, ceea ce inseamna ca poate ajuta corpul sa faca fata situatiilor de stres. Poate sa scada nivelul cortizolului (hormonul stresului), imbunatateste calitatea somnului si reduce anxietatea.

Extractul din radacina de Ashwagandha contribuie la rezistenta organismului la stres si mentine bunastarea fizica si mentala, precum si a functiei cognitive.

Eu iau Stress Clean Complex seara, inainte de culcare, si am descoperit ca ma ajuta sa dorm mai bine si sa am un somn mai adanc.

De multe ori consideram ca totul este rezolvat odata ce am indepartat factorii de stres, dar adevarul este ca efectele raman in organism. Mintea este in continuare in acea stare de „lupta sau fugi”, iar somnul poate fi afectat. Acest tip de suplimente te ajuta sa dormi mai bine, iar eu pot sa observ asta datorita monitorizarii somnului. In perioadele in care sunt stresata si nu iau acest supliment, calitatea somnului meu nu este prea buna.

In afara de Ashwagandha, Stress Clean Complex contine alte doua plante: Bacopa Monnieri care ajuta la mentinerea unei bune functii cognitive, a capacitatii de memorare si concentrare, in timp ce extractul de Nardostachys jatamansi contribuie la mentinerea echilibrului sistemului nervos.

De obicei fac cure de aproximativ trei-patru luni cu Stress Clean Complex si nu imi lipseste in perioadele foarte stresante. Cred ca natura are intotdeauna solutii uimitoare pentru noi, trebuie doar sa le descoperim si sa le integram intr-un stil de viata sanatos.

Sper sa te ajute povestea mea si ceea ce fac pentru a-mi sustine corpul impotriva stresului. Din pacate, stresul face parte din viata noastra de zi cu zi si nu sta in puterile noastre sa-l eliminam. Dar ce putem face este sa-l gestionam corect si sa-l tinem sub control.

Nu uita ca este foarte important sa discuti cu medicul tau inainte de a lua orice tip de supliment alimentar.

Foto: arhiva personala