10 greseli mai grave decat infidelitatea care iti pot strica relatia de cuplu

1
De Alice Moisescu
28 nov. 2018

Cautam toata viata o formula magica pentru o relatie de cuplu perfecta. Din pacate, nu exista un ghid secret care sa iti sugereze cum poti fi fericit in iubire.

Pentru ca o relatie sa dureze, e nevoie de sacrificiu, intelegere, rabdare, dar si de compromisuri de ambele parti.

Poate ca o sa vi se para ciudat, insa infidelitatea nu este cel mai grav sau mai des intalnit motiv pentru destramarea unei relatii de cuplu. Da, ati auzit bine. Samantha Jaine, expert in relatii, a dezvaluit recent pentru publicatia Daily Mail cateva din cele mai suparatoare greseli intr-o relatie de cuplu.

Falsitatea

Poate una dintre cel mai des intalnite cauze in erodarea relatiilor o constituie falsitatea unuia dintre parteneri si ascunderea adevaratei personalitati.

Minciuna

Increderea este cel mai de pret lucru intr-o relatie. Astfel ca, odata pierduta, este foarte greu de recuperat.

„Chiar si micile minciuni pot crea fisuri intr-o relatie. Odata ce adevarul incepe sa iasa la iveala, increderea dispare, iar relatia este sortita esecului”, spune Samantha.

Abuzul

Fie ca vorbim de abuzul fizic sau de cel emotional, acesta este o cale sigura spre erodarea unei relatii.

„De cele mai multe ori, nu suntem constienti de abuzul emotional. Ne dam seama de situatia in care suntem in momentul in care ne recapatam putin increderea in noi si constientizam ca nu suntem iubiti intr-un mod corect”, mai dezvaluie expertul.

Dependenta

Cauzele care duc la dependenta in cuplu sunt stima de sine scazuta, nesiguranta si temerile de singuratate sau abandon.

Lipsa independentei financiare

Existenta unui partener care domina relatia din punct de vedere material poate deveni cel mai toxic element intr-o relatie de cuplu. Astfel ca, independenta financiara este deosebit de importanta pentru o relatie echilibrata.

Dependenta de alcool

Daca ajungi in pragul in care ai de ales intre iubirea pentru partener si cea pentru alcool si alegi alcoolul… relatia ta este compromisa.

Egoismul

Se intampla uneori ca egoismul sa ia locul dragostei, mai ales cand partenerul tau prefera sa isi indeplineasca dorintele proprii si personale, fara a se consulta cu tine. Acest lucru te poate dezamagi, insa nu trebuie sa il neglijezi… doar asa afli daca esti in relatia potrivita.

Folosirea copiilor impotriva partenerului de cuplu

„Certurile si amenintarile in cuplu sunt un lucru des intalnit, dar folosirea copiilor pentru a obtine ce iti doresti este de neiertat”, crede expertul in relatii de cuplu Samantha Jaine.

„Nu conteaza ce se intampla in relatie, copiii nu trebuie implicati”, a conchis aceasta.

Lipsa ajutorului

Cuplul inseamna doi, partenerii functioneaza ca o echipa si se ajuta reciproc in orice situatie. Nu este nimic mai groaznic intr-o relatie decat sa nu primesti sprijin, suport de la omul pe care il iubesti.

Santajul emotional

Cel de langa tine te ameninta mereu si te santajeaza emotional ca va veti desparti si ca isi va gasi pe altcineva? Nu lasa pe nimeni sa te conduca dupa bunul plac. Santajul emotional este una dintre cele mai puternice forme de manipulare. Mare grija!

Foto: Shutterstock.com