10 semne ca inca mai simte ceva pentru fosta

1
De Cristina Tudor
28 ian. 2019

Daca fosta lui relatie a fost una tumultoasa, iar iubitul tau nu a avut timp sa repare ceea ce aceasta a stricat in sufletul lui, e foarte probabil ca o parte din el sa ramana agatata de trecut.

Iubirea este motivatia noastra suprema, dar asta nu inseamna ca merita sa ne sacrificam pe noi insine pentru a salva o relatie care pur si simplu nu evolueaza. Daca simti ca faci tot ce poti pentru a-ti spriji partnerul si pentru a construi echilibru si armonie intre voi, insa cu toate astea el pare distrat si nemultumit, e posibil sa aiba probleme nerezolvate cu fosta partenera.

A ramas prieten cu fosta? Iata ce intrebari sa ii adresezi!

Iata cele 10 semne care iti spun ca iubitul tau inca mai simte ceva pentru ea:
1. E inca furios atunci cand vorbeste despre ea

Daca simti furie si agresivitate in tonul lui, daca atunci cand o mentioneaza i se schimba expresia fetei, inseamna ca inca n-a trecut peste ceea ce s-a intamplat si ca inca deruleaza in minte fosta lui relatie, in timp ce tu incerci din rasputeri sa-l aduci in momentul prezent.

2. Totul ii aminteste de ea

In loc sa te complimenteze, iti spune ca parfumul tau ii aminteste de fosta sau ca un loc pe care l-ati vizitat ii aminteste de un episod din fosta lui relatie? E clar, inca e legat de aceasta femeie. Se minte ca a mers mai departe cu tine, insa tot ce ii atrage atentia la persoana ta sunt detaliile pe care le-a observat in trecut la fosta lui partenera. Iar tu meriti mai mult decat atat.

3. Inca e interesat de viata ei

Primul semn ca nu a uitat-o este incercarea lui de a afla ce mai face, ce se intampla in viata ei acum, cum arata tipul cu care iese sau daca si-a luat pana la urma carnetul de conducere. Astfel de lucruri n-ar trebui sa-l mai intereseze nici in gluma daca ar fi cu adevarat implicat in relatia voastra.

4. Inca tine legatura cu familia ei

OK, poate au avut o relatie foarte serioasa si poate ca i-a cunoscut familia, s-a imprietenit cu fratele ei etc. Insa nu ti se pare ciudat sa pastreze aceste legaturi avand in vedere ca relatia lor s-a incheiat pentru totdeauna?

5. Te compara cu ea

Daca spune lucruri precum „Si ei ii placea serialul ala” sau „Si ea gatea felul asta de mancare”, inseamna ca te compara constant cu ea si ca in secret isi doreste ca tu sa-i iei locul, incercand sa repare astfel ce n-a mers cu fosta. Acest comportament este nedrept si chiar daca el nu e complet constient de comparatiile pe care le face, tot nu merita sa-i gasesti scuze.

6. Vorbeste mult despre trecut

Chiar si atunci cand nu o mentioneaza pe ea, daca e tot timpul nostalgic si descrie perioade in care tu stii ca ei doi au fost impreuna, cel mai probabil isi doreste sa se intoarca in acea perioada. Poate ca relatia cu tine e un refugiu, o incercare de a nega ceea ce simte, de a o uita pe fosta. Din pacate, insa, acest lucru este imposibil pana ce nu invata sa-si confrunte adevaratele trairi.

7. Evita sa oficializeze relatia cu tine

Daca il simti inca destul de distant si incapabil sa-si asume angajamente in ceea ce priveste relatia voastra, e posibil sa fie indisponibil emotional. Asta inseamna ca ranile din fosta relatie inca nu s-au vindecat.

Cele 7 promisiuni pe care barbatii le incalca cel mai des

8. Ii mentioneaza numele in conversatiile de zi cu zi

Uneori vorbiti pur si simplu despre cat de aglomerat era la supermarket si, cumva, ajungeti sa discutati despre ea sau despre o situatie care ii implica pe ei doi. Te inseli daca iti imaginezi ca mentionarea numelui ei e ceva intamplator.

9. Inca vorbeste cu ea si i se confeseaza

Nu e o crima sa ramai in relatii bune cu fostul partener, insa, realist vorbind, nu prea e in regula sa petreceti timp impreuna de parca ati fi cei mai buni prieteni. In cazul in care iubitul tau se mai intalneste cu fosta, „ca amici”, ii comunica problemele sale in loc sa discute cu tine sau tine secret faptul ca o vede, nu avem vesti bune. Inca e cu gandul la ea.

Ne-am despartit. Ramanem prieteni?

10. Nu e constant in sentimentele fata de tine

Uneori e extrem de afectuos, iar alteori e distant si poate chiar furios atunci cand ii propui sa faceti ceva impreuna. Faptul ca nu e echilibrat in preajma ta ar putea fi un semn ca e cu gandul in alta parte, ca simte lucruri pe care nu le poate impartasi cu tine.

Foto: Shutterstock.com