15 citate ale lui Paulo Coelho care iti vor linisti instant sufletul

citate paulo coelho
1
De Cristina Tudor
31 mai 2019

Cand ti-ai gasit calea, nu trebuie sa ai teama. Trebuie sa ai destul curaj incat sa faci greseli. Dezamagirea, infrangerea si disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca sa ne arate drumul.

Paulo Coelho nu mai are nevoie de prezentare. Autorul a reusit sa cucereasca milioane de oameni cu minunatele sale carti. De asemenea, citatele lui inspira si linistesc pana si cele mai dificile suflete.

Am selectat unele dintre cele mai frumoase citate si va recomandam sa le cititi (sau chiar sa le printati si sa le purtati cu voi):

1. Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta.

2. Daca trecutul nu te multumeste, uita-l pe loc. Alcatuieste-ti o noua viata in care sa crezi. Concentreaza-te doar asupra momentelor in care ai obtinut ce-ti doreai si asta iti va da putere sa reusesti.

3. Sufletul Universului este hranit cu fericirea oamenilor. De asemenea, de nefericirea lor, invidie si gelozii.

4. Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste.

5. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful.Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti.

6. Omul trebuie sa-si aleaga si nu sa-si accepte destinul.

7. Spune-i inimii tale ca frica de a suferi este mai rea decat suferinta insasi.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Shutterstock.com