16 citate despre puterea feminitatii de la cele mai curajoase femei ale lumii

1
De Alice Moisescu
30 sept. 2022

Cele mai curajoase femei ale lumii au luat decizii majore fara sa cracneasca, decizii pe care si le-au asumat in totalitate. Ele ne amintesc ca, in ciuda vulnerabilitatii noastre, putem depasi orice obstacol.

Femeile de succes sunt un reper pentru fiecare dintre noi. Astfel ca, ascultandu-le, observam ca secretul din spatele succesului lor sta, de fapt, in curajul, perseverenta si munca depusa.

Pe noi vorbele intelepte care vor urma ne-au inspirat si am dorit sa impartasim aceasta inspiratie cu voi!

Madonna despre asumare

„Sunt puternica, ambitioasa si stiu exact ce vreau! Daca asta ma face o scorpie, in regula.”

Maya Angelou despre perseverenta

„Iubesc sa vad o femeie care ia taurul de coarne. Viata e grea. Trebuie sa dai din coate si sa te lupti.”

G.D. Anderson despre feminism

„Feminismul nu este despre a face femeile puternice. Femeile sunt deja puternice. Este despre a schimba modul in care lumea percepe aceasta putere.”

Angelina Jolie despre dubla mastectomie

„Nu ma simt mai putin femeie. Ma simt puternica pentru ca am luat aceasta decizie, care nu imi rapeste deloc din feminitate.”

Diane von Furstenberg despre forta feminina

„Nu am cunoscut niciodata o femeie care sa nu fie puternica – dar uneori nu lasa aceasta putere sa se vada. Apoi are loc o tragedie, iar aceasta putere iese brusc la iveala. Indemnul meu catre femei este sa lase forta sa iasa la suprafata inainte sa aiba loc tragedia.”

Coco Chanel despre empatia feminina

„Femeile au fost mereu cele puternice in lume. Barbatii cauta in femei o pernuta pe care sa isi aseze capul. Cauta mereu mama care sa ii tina in brate ca atunci cand erau mici…”

Emma Watson despre ce inseamna feminismul

„De ce cuvantul feminism a devenit unul atat de deranjant? Nu cuvantul e cel important, ci ideea si ambitia din spatele lui.”

Michelle Obama despre schimbare

„Dilema nu este daca ne putem schimba, ci daca ne putem schimba indeajuns de repede.”

Oprah Winfrey despre definirea propriilor reguli

„Defineste succesul in termenii tai, obtine-l dupa regulile tale si construieste-ti o viata de care sa fii mandra.”

Ellen DeGeneres despre evolutie

„Am facut intotdeauna ceva ce nu eram pregatita sa fac. Cred ca doar asa poti sa evoluezi. Sunt acele momente in care ti se pare imposibil sa reusesti si totusi mergi inainte. Si in cele din urma iti dai seama ca ai reusit.”

 J.K. Rowling despre iubirea adevarata

„Toata lumea vrea sa mearga cu tine cu limuzina, dar ceea ce cauti tu este un om care sa ia autobuzul cu tine atunci cand limuzina se strica.”

Hillary Clinton despre prietenie

„Avem nevoie de foarte mult curaj ca sa luam atitudine in fata inamicilor si de cel putin la fel de mult pentru a o face in fata prietenilor.”

Lena Dunham despre feminism

„Ideea feminismului: multe femei au crezut ca inseamna sa fii anti-barbati, sa refuzi sa te conectezi cu sexul opus; dar feminismul este despre egalitate si drepturile omului. Pentru mine, este o parte esentiala a identitatii mele.”

Sheryl Sandberg despre femeile lider

„Avem nevoie de femei la toate nivelurile, inclusiv in varf, pentru a schimba dinamica, a restructura discursul, pentru a ne asigura ca vocile femeilor sunt auzite si ascultate, nu ignorate si trecute cu vederea.”

Nancy Pelosi despre stereotipul feminin

„Femeile sunt lideri, oriunde ai privi- de la CEO-ul care conduce o multinationala, la femeia casnica, ce isi creste copiii si tine toata gospodaria. Lumea a fost construita cu ajutorul femeilor puternice si vom continua sa daramam ziduri si sa sfidam stereotipuri astfel.”

 Erin McKean despre frumusete

„Nu trebuie sa fii frumoasa. Nu datorezi frumusete nimanui, nu iubitului/ sotului/ partenerului, nu colegilor de munca, si in special nu barbatilor de pe strada. Nu o datorezi mamei tale, copiilor tai, civizilizatiei in general. Frumusetea nu e o chirie pe care o platesti ca sa ocupi un loc pe care sa scrie <<femeie>>.”

Foto: Getty Images.