3 semne clare ca esti deja cu persoana cu care te vei casatori

1
De Irina Constantin
31 iul. 2019

Uneori, cand te afli intr-o relatie, poti simti foarte clar daca aceasta va rezista in timp sau este vorba doar despre un flirt de moment.

Sunteti impreuna de ceva vreme, va intelegeti foarte bine si aveti multe in comun. Va mai si certati din cand in cand, insa intotdeauna va impacati repede. Te intrebi cum stii ca el e alesul?

Cum stii ca ai gasit partenerul perfect pentru tine in functie de zodie

Ei, bine, exista anumite indicii – unele mai subtile decat altele – in functie de care iti poti da seama daca esti deja intr-o relatie cu viitorul tau sot.

3 semne clare ca el e alesul tau si te poti pregati pentru nunta:

1. Va gestionati conflictele intr-o maniera sanatoasa

Este esential sa iti cunosti partenerul mai presus de fiorii de inceput, indragosteala intensa si clipele frumoase petrecute impreuna. Este foarte important sa treceti si prin conflicte. Cand apar certurile, observa care este dinamica voastra de cuplu in situatiile mai putin roz.

Dar cum stii ca el e alesul? Puteti discuta pe un ton calm problemele, va ascultati reciproc nemultumirile si incercati sa lucrati impreuna la rezolvarea dilemelor? Atunci este clar ca aveti o relatie matura, pregatita pentru urmatorul nivel.

In caz contrar, daca unul dintre voi are tendinta de a deveni agresiv si de a mentine o atmosfera tensionata cateva zile dupa cearta, este timpul sa reflectezi. Comunicarea este cheia, asa ca vorbeste deschis cu partenerul.

2. Iti vezi viitorul alaturi de el fara ezitare si nu iti este frica de ce ai putea pierde

Cum stii ca el e alesul? Fa un exercitiu de imaginatie. Vizualizeaza-te in viitor, in mai multe ipostaze. Acasa, la job, in vacanta, la o cina cu prietenii sau familia. Este iubitul tau langa tine? Te bucuri de prezenta lui? Daca raspunsul este da, relatia voastra e pe drumul cel bun. Omul de langa tine te face fericita si nu ai ezita nicio secunda sa fii cu el pentru tot restul zilelor.

Daca simti ca trebuie sa-i adresezi aceste intrebari partenerului, aveti o problema serioasa

Te gandesti ca, ramanand in aceasta relatie, ratezi alte potentiale experiente? Te intrebi frecvent cum ar fi sa te vezi si cu altcineva, poate mai amuzant, mai romantic, mai atent? In cazul acesta, este indicat sa te gandesti bine si sa iti reevaluezi pozitia in relatie.

3. Ati vorbit deja deschis despre casatorie

Iubirea si casatoria sunt doua lucruri diferite. Dragostea este un sentiment, in timp ce mariajul reprezinta un contract absolut, care trebuie discutat in prealabil. Nu suna foarte romantic, insa este important ca ambii parteneri sa stie „pentru ce semneaza”.

Cand esti intr-o relatie de multa vreme, ai tendinta de a crede ca amandoi sunteti pe aceeasi pagina. Ei, bine, daca nu discutati clar despre anumite aspecte, s-ar putea sa ai surprize neplacute ulterior.

Daca partenerul de cuplu face aceste lucruri inseamna ca esti dragostea vietii lui

Specialistii in relatii recomanda sa ai in minte o serie de lucruri despre care sa stii ca partenerul tau are aceeasi viziune. Vreti sa va cumparati un apartament impreuna? Daca da, in ce oras? Va doriti copii? Vreti sa aveti joburi stabile, pe termen lung, sau un stil de viata activ, cu multe calatorii?

Raspunsurile la aceste intrebari sunt foarte importante si iti pot arata daca el e alesul pentru tine sau este timpul sa mai cauti si alte variante.

Nu uita, insa, ca orice diferente se pot discuta si ca intotdeauna exista o cale de mijloc. Intrebarea este daca amandoi sunteti dispusi sa faceti compromisurile necesare.

Foto: Instagram/Sophia Illich