Daca simti ca trebuie sa-i adresezi aceste intrebari partenerului, aveti o problema serioasa

1
De Daniela Mitran
30 iun. 2019

Simti ca relatia voastra este cam subreda in ultima vreme si consideri ca este momentul sa aveti o discutie serioasa? Daca simti sa-i adresezi aceste intrebari partenerului, poate ca nu este persoana potrivita pentru tine…

Cine spune ca viata in cuplu este perfecta greseste amarnic. Sa traiesti in doi nu este deloc usor. Sa acorzi mereu atentie atat sentimentelor tale, cat si ale persoanei de langa tine nu este usor. Sa fii mereu cu energia la maximum si sa depasesti orice obstacol nu este usor. Asa ca este firesc sa te napadeasca indoielile si sa-i adresezi partenerului intrebari pe care n-ar trebui sa fie nevoie sa le pui vreodata – daca va iubiti si aveti o relatie sanatoasa.

Insa trebuie sa fii constienta de faptul ca aveti o problema serioasa in cuplu. Poate ca vei fi tentata sa treci cu vederea unele lucruri… sau poate ca nu ai suficienta putere acum sa infrunti realitatea. Insa in cele din urma vei fi nevoita sa decizi daca drumul tau este in continuare alaturi de el sau nu.

Simti sa-i adresezi aceste intrebari partenerului?

Este un semn ca relatia voastra nu mai e puternica!

„Mai ai activ profilul de Tinder?”

Odata ce ati decis sa fiti un cuplu si sa claditi impreuna o relatie bazata pe incredere, profilele de dating nu isi mai au rostul. Insa, daca sunteti de ceva timp impreuna si banuiesti ca partenerul tau cocheteaza si cu alte femei, inseamna ca unele lucruri nu sunt destul de clare intre voi. Sau el nu are ganduri serioase in privinta relatiei voastre…

„Vrei sa iesim si noi undeva?”

Sigur ca e bine ca din cand in cand sa initiezi tu intalnirile, indiferent de stadiul in care se afla relatia voastra. Insa nu trebuie sa ajungi in punctul in care doar tu propui activitati. Un barbat care te apreciaza si care isi va doreste sa te aiba alaturi va avea intotdeauna timp pentru tine. Sa nu te indoiesti niciodata de asta.

„Ma consideri suficient de atragatoare?”

Aceasta intrebare ia nastere din lipsa increderii in sine, iar aceasta stima de sine scazuta ar putea fi cauzata de criticile lui constante. Un barbat care te iubeste se va uita la tine cu admiratie in orice moment. El te va aprecia asa cum esti, iti va recunoaste calitatile fizice, emotionale si intelectuale si iti va demonstra in fiecare zi cat de fericit este sa te aiba alaturi. Daca nu ai o parere foarte buna despre tine si astepti o confirmare din partea lui sau simti presiunea de a-i face pe plac atunci cand te machiezi sau iti alegi tinutele, inseamna ca relatia voastra nu este una autentica.

„Cine iti trimite mereu mesaje si de ce petreci mult timp pe telefon?”

Simti sa-i adresezi aceste intrebari partenerului? Gelozia este un lucru firesc, insa acest lucru nu inseamna ca iubitul tau trebuie sa iti dea motive sa fii. Faptul ca vorbeste cu alte femei, colege sau prietene, este iar un lucru firesc. Problema apare atunci cand prefera sa isi ocupe mai mult timpul cu schimbul de mesaje, si nu cu tine. Sau cand se ascunde ca sa vorbeasca cu aceste femei. Daca iti vorbeste deschis despre prietenele lui femei, nu ai de ce sa-ti faci griji. Daca, insa, nu stii nimic despre ele, ai toate motivele sa ceri explicatii.

„Ma iubesti sau… ?”

Indoiala este la ea acasa atunci cand ii adresezi aceasta intrebare. Si este clar ca relatia voastra nu mai e ca la inceput. Daca simti ca partenerul tau este distant sau nu mai este dornic sa petreaca timp cu tine, este firesc sa vrei sa stii ce se intampla. Iar abordarea directa este o solutie destul de buna. Poate ca raspunsul lui te va afecta. Sau poate ca va fi lucrul care iti va confirma ca meriti ceva mai bun

Foto: Shutterstock.com