4 moduri de a-ti elibera mintea si sufletul de toate amintirile dureroase adunate de-a lungul timpului

1
De Cristina Tudor
22 ian. 2023

Cum iti poti elibera mintea si sufletul de amintirile dureroase? Iti spunem in cele ce urmeaza.

Amintirile sunt un bagaj destul de important pentru fiecare dintre noi. Acestea ne permit sa privim inapoi, la momentele frumoase din viata noastra si sa facem schimbari pozitive pentru viitor. Cu toate acestea, uneori amintirile nedorite, dureroase si complicate, ies la suprafata si nu ne mai permit sa traim cu adevarat. Ne fac sa retraim cele mai grele situatii, sa avem tot felul de stari, sa ne ascundem si pierdem fericirea adevarata. Amintirile dificile sunt cele asociate cu emotiile noastre negative.

Daca intampini dificultati in a lasa in trecut amintirile dureroase, acest lucru iti poate afecta viata de zi cu zi. Pe acestea nu trebuie sa le ignori deoarece, in cele din urma, vor iesi la suprafata – si asta se va intampla fix atunci cand nu trebuie si cand nu te astepti. De aceea este important sa lucrezi cu ele, sa le accepti si sa iti inveti mintea sa se detaseze de ele.

Cum iti poti elibera mintea si sufletul de amintirile dureroase? Iti spunem in cele ce urmeaza.

 

Pasul 1: Confrunta-le cu blandete

Primul pas important pe care trebuie sa il faci este sa vezi aceste amintiri dureroase dintr-un loc pasnic, cu blandete si compasiune. Asigura-te ca mintea ta este calma si pozitiva si nu permite durerii evenimentelor trecute sa preia controlul.

Gandeste cu inima deschisa si da-ti seama cum te-ai simtit in acele momente. Au existat aspecte pozitive care au iesit din acea situatie sau emotii pozitive pe care ti le poti aminti despre acea situatie? Era soare afara? Purtai rochia ta preferata? Aveai vreun vis frumos atunci? Luarea in considerare a acestor detalii poate fi o provocare, insa te ajuta sa iti indepartezi atentia de la toata durerea.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: pexels.com