5 lucruri pe care sa le faci pentru tine ca sa poti avea relatii implinite

1
De Cristina Tudor
21 nov. 2022

Se spune ca atunci cand ne dorim sa reusim sa construim relatii implinite cu cei din jur, trebuie ca mai intai cu noi insine sa avem o relatie buna si probabil ca acest pas este cel mai greu dintre toate.

Iti propunem sa rasfoiesti ideile pe care le-am scris mai jos cu privire la ceea ce ar trebui sa facem pentru noi insine, fiecare dintre noi, astfel incat mai departe sa reusim sa emanam emotii si ganduri care ne ajuta sa construim relatii sanatoase.

Nu-ti fie teama sa iti lasi sufletul sa sufere

Suferinta, oricat de neplacuta si ravasitoare este, prezinta asupra sufletului nostru efecte precum uneltele speciale ale unui sculptor. Metaforic suna frumos, insa in practica ne este destul de greu sa integram suferinta in evolutia noastra.

Dar sa ne gandim la echilibru. Si cine poate reprezenta mai bine echilibrul decat o balanta. Dar balanta, ca sa-si poata egala talerele, are anevoie si de una, si de alta. La fel si sufletul nostru are nevoie, pe de o parte, de iubire, fericire, implinire, iar pe de alta parte, pentru echilibru, va fi nevoit sa infrunte suferinta, sa castige toleranta si intelegerea, sa stapaneasca furia si frica.

Multi specialisti fac o asemanare intre emotiile noastre si curcubeul. Asa cum ne plac anumite culori, poate e verde, poate violet, iar alte culori ne plac mai putin sau deloc, la fel se intampla si cu emotiile noastre, pe unele nu le dorim, in timp ce altele ne fac bine. Dar asa cum doar impreuna toate culorile formeaza un curcubeu, la fel si toate emotiile pot crea un suflet matur si evoluat spiritual.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com