5 permisiuni pe care sa ti le acorzi in 2023

1
De Alice Papuc
1 feb. 2023

2023 poate fi anul in care sa te dezvolti mai mult ca oricand.

Viata este aglomerata si de cele mai multe ori nu stii unde sa te mai imparti. Nu stii cum sa fii mai productiva, mai buna si ce anume sa prioritizezi. In 2023, invata sa te pui pe tine pe primul loc. Sa faci din tine o prioritate si sa iti acorzi, in sfarsit, acele lucruri pe care ti le doresti de atat de mult timp.

Iata 5 permisiuni pe care sa ti le acorzi in 2023!

 

Permite-ti sa nu detii mereu controlul

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te stresezi pentru unele lucruri care nu sunt in puterea ta? Pur si simplu, exista lucruri care nu tin de tine. Oricat ai incerca, nu poti controla tot ce se intampla in jurul tau. Nu iti consuma energia pentru lucrurile pe care nu le poti controla. Nu te stresa pentru ceva ce nu s-a intamplat inca. Fa tot ceea ce poti si apoi lasa lucrurile sa isi urmeze cursul lor firesc. S-ar putea ca acestea sa fie mai bune decat te-ai astepta.

6 documentare Netflix pe care trebuie sa le vezi

Permite-ti sa te odihnesti

Desigur, este important sa muncesti si sa dai tot ce ai mai bun. Dar la fel de importanta este si odihna. Mentine un echilibru sanatos si ai grija de tine si de starea ta de bine. Dormi suficiente ore pe noapte, hidrateaza-te, scapa de stresul zilnic. Urmeaza un hobby si deconecteaza-te de la munca din cand in cand. Toate aceste practici te vor feri de burnout si te vor ajuta sa iti mentii sanatatea, atat cea mentala, cat si cea fizica.

De asemenea, o persoana odihnita este o persoana mai creativa, mai productiva si mai organizata. Astfel, vei obtine rezultate mai bune si la locul de munca.

3 solutii care amelioreaza sindromul burnout

Permite-ti sa traiesti viata dupa propriile tale reguli

Invata sa spui „nu” acelor lucruri care te lasa fara energie si nu iti aduc bucurie. Pune-te pe tine pe primul plan. Fii atenta la nevoile tale. Seteaza-ti regulile tale, care te multumesc pe tine. Nu-ti irosi viata urmand anumite „standarde” care, in realitate, nu te fac deloc fericita.

Permite-ti sa faci pace cu trecutul

Lasa in trecut lucrurile care s-au intamplat deja si pe care nu le mai poti schimba. Incheie acele socoteli si bucura-te de prezent. Fii recunoscatoare pentru ziua de azi si traieste-o din plin.

5 vedete care s-au confruntat cu o stima de sine scazuta. Naomi Campbell credea ca nu este frumoasa

Permite-ti sa vezi toate calitatile pe care le ai

Permite-ti sa vezi cat de puternica esti, cate lucruri marete ai realizat si in cate situatii te-ai descurcat. De cele mai multe ori, trecem cu vederea toate lucrurile bune pe care le facem. Ne concentram doar pe situatii negative, pe neajunsuri si tindem sa ne vedem doar defectele. Dar cum ramane cu toate lucrurile bune? Fa-ti o lista cu toate lucrurile pe care le-ai realizat. Fii constienta de toate situatiile imposibile pe care le-ai depasit cu succes. Permite-ti sa iti vezi adevarata valoare.

Foto: pexels.com