6 documentare Netflix pe care trebuie sa le vezi

1
De Alice Papuc
23 ian. 2023

Mi-am propus sa inlocuiesc filmele si serialele cu o serie de documentare. In acest articol iti povestesc care sunt cele mai bune documentare pe care le-am vizionat pana la momentul actual.

Iti doresti sa petreci un timp relaxant, dar vrei ceva mai mult decat un film sau un serial? Poti realiza acest lucru vizionand documentare! Vei acumula informatii in cel mai relaxant mod posibil!

Iata o lista cu documentare Netflix pe care trebuie sa le vizionezi!

Dilema sociala

„Dilema sociala” este un documentar menit sa traga un semnal de alarma cu privire la retelele sociale online. Cu totii petrecem ore bune din timpul nostru pe retele precum Facebook, Instagram sau Pinterest. Continutul este mai accesibil ca oricand si, mai mult decat atat, gratuit. Sau cel putin asa suntem tentati sa credem. Care este cu adevarat pretul pe care il platim vizualizand acest continut? Ce conditii acceptam, de fapt, atunci cand utilizam retelele sociale online? Descopera ce au de spus expertii in tehnologie!

Am incercat Voxa, aplicatia pentru carti audio care te provoaca sa citesti mai mult

L-am omorat pe tata

„L-am omorat pe tata” reprezinta un documentar captivant care urmareste povestea lui Anthony Templet, un tanar care isi ucide tatal si apoi isi recunoaste vina, apeland la serviciul de urgenta. Documentarul prezinta exact situatia prin care a trecut Anthony, lucrurile pe care le-a indurat si te va tine in suspans pe tot parcursul lui. Este compus din 3 episoade, dar te asigur ca nici nu vei sti cand au trecut acestea!

Escrocul de pe Tinder

Escrocul de pe Tinder a fost printre putinele documentare Netflix in top vizualizari la nivel global. Acest fapt nu este deloc dificil de crezut, tinand cont de subiectul abordat: intalnirile online. In lumea in care traim, intalnirile online sunt extrem de facile pentru a cunoaste un potential partener romantic. In realitate insa, nu stii niciodata cine este omul alaturi de care tocmai ai petrecut o seara. Ce surprize iti poate rezerva acesta? Are cu adevarat intentii bune? Bineinteles, exista cazuri fericite in care o intalnire de pe Tinder s-a transformat intr-o relatie de lunga durata si in final, intr-un mariaj fericit. Dar ce faci atunci cand il intalnesti pe Simon Leviev, un escroc sarmant de prima clasa? Povestea documentarului se aseamana cu un thriller psihologic, incarcat de suspans!

Victima „escrocului de pe Tinder“ avertizeaza: oricine poate fi pacalit!

Inside the World’s Toughest Prisons

Inside the World’s Toughest Prisons este un documentar amplu, de 6 sezoane. Acesta urmareste parcursul unor jurnalisti de investigatie care devin, in mod voluntar, detinuti in unele dintre cele mai dure inchisori din lumea intreaga. Este un documentar dur, dar extrem de bine realizat, care prezinta modul in care se desfasoara viata unui detinut.

In mintea lui Bill: Bill Gates decodat

Documentarul impartaseste povestea de viata a miliardarului Bill Gates. Vei putea vedea lucruri precum obiective de viitor sau persoane care au avut un impact semnificativ in viata acestuia.

„De la zero” – serialul Netflix care te va face sa plangi si te va ajuta sa descoperi ce inseamna iubirea adevarata

Omul, o masinarie uimitoare

Cu siguranta, este unul dintre cele mai bune documentare Netflix pe subiectul anatomie umana. Structurat pe baza a 6 episoade, acest documentar prezinta, intr-un limbaj extrem de accesibil, felul in care organismul uman functioneaza. Daca esti interesata de subiecte precum simturile, reactiile sau chiar nasterea, acest documentar este pentru tine!

Foto: Instagram/Cecilie Fjellhøy