Victima „escrocului de pe Tinder“ avertizeaza: oricine poate fi pacalit!

escrocul de pe tinder
1
De Maria Constantin
3 mart. 2022

Pernilla Sjöholm are un mesaj pentru fanii serialului produs de Netflix: ti se poate intampla si tie!

Femeia care a devenit victima lui Simon Leviev spune ca experienta prin care a trecut i se poate intampla oricarei persoane care are empatie. „Acestia sunt oamenii pe care ii tintesc escrocii. Cineva care nu are empatie, el (Leviev, n.r.) are o tulburare. Nu simte empatie pentru o persoana ca mine si Cecilie (Fjellhøy)… noi avem multa empatie pentru ceilalti oameni. Suntem tinte foarte usoare”, a spus Pernilla Sjöholm pentru Page Six.

Un sarlatan care speculeaza naivitatea femeilor

Tanara suedeza, fosta angajata in vanzari, l-a cunoscut in 2018, la Stockholm, pe israelianul Leviev, care si-a schimbat numele, Shimon Hayut, pozand in fiul bogat al unui comerciant de diamante, dupa ce l-a descoperit pe Tinder. Ei au avut o relatie platonica, intinsa pe mai multe luni, apoi Leviev a contactat-o pe Sjöholm, implorand-o sa-l ajute pentru ca ar fi in pericol si are nevoie urgenta de bani.

Dupa cateva luni, Sjöholm a descoperit ca Leviev a inselat-o nu doar pe ea, ci si alte femei, precum Fjellhøy si Ayleen Charlotte, si folosea banii obtinuti pentru a-si finanta stilul de viata opulent.

Sjöholm (35 de ani) admite ca multi oameni nu pot intelege de ce ea si alte femei au crezut povestile lui Leviev despre „dusmanii” care sunt pe urmele lui si despre tentative de rapire. Ea a spus ca inaintea acestei experiente, cand citea despre escroci, era convinsa ca nu i se poate intampla una ca asta: „Primul meu gand era ‘O, Doamne, daca esti atat de proasta, atunci da vina pe tine!’. Si sunt jenata sa spun asta. Dar asa obisnuiam sa gandesc inainte, iar acum realizez ca i se poate intampla oricui”, a explicat tanara.

Trauma nu a disparut

Sjöholm a marturisit ca inca nu a depasit trauma acestei intamplari: „Nu mai sunt atat de rau cum am fost in 2019, iar acum incep sa simt ca pot avea un pic de incredere in oameni. Dar daca cineva face un gest dragut pentru mine, in mintea mea apare inca un gand ca ar putea fi ceva ascuns in spate. Si nu vreau sa fiu asa.”

„Mereu spun ca am avut perioade bune si proaste in viata mea, iar acum sunt mai mult bune decat rele, dar inca sunt traumatizata de tot ceea ce s-a intamplat”, a adaugat ea.

Tot raul spre bine

Din toata aceasta experienta negativa, a iesit, totusi, si ceva bun: prietenia sa cu Cecilie Fjellhøy. „Este cea mai buna prietena si sufletul meu pereche. Uneori stam noaptea si ne intrebam: cum ar fi fost daca nu ni s-ar fi intamplat asta? Nu ne-am fi intalnit niciodata. Ce am schimba?”, a spus Sjöholm.

„Nu ca as vrea sa i se intample oricui asa ceva, dar altfel nu mi-as fi intalnit cea mai buna prietena. Asa ca uneori vreau sa cred ca toate lucrurile rele care ni se intampla in viata se intampla cu un motiv. Stiu ca suna caraghios. Asa ca am facut gluma asta ca sa puteti pune un pret pe prietenie, dar puteti vedea suma precisa”, a continuat ea.

Tinder a dezvaluit care e cel mai bun moment de a folosi aplicatia

Sjöholm, Fjellhøy si Charlotte au deschis si o pagina pe platforma de donatii GoFundMe pentru a strange fonduri cu care sa-si acopere datoriile impovaratoare, dupa ce au primit mai multe oferte din partea celor care au aflat povestea lor si pentru a se proteja, culmea ironiei, de escrocii care organizau campanii false in numele lor.

In cautare de fete de pe Tinder

Intre timp, Pernilla Sjöholm a avut o confruntare cu Leviev, care a semnat un contract cu un agent de la Hollywood, lucru pe care ea il gaseste „tare ciudat”.

Cel mai mult a suparat-o un interviu in care acesta a negat ca a pacalit femei si a sustinut ca era „doar un tip singur care dorea sa cunoasca niste fete pe Tinder”. „Pur si simplu nu-i pasa de nimeni in afara de el. Il puteti auzi si acum in interviu – ‘Mi-a fost foarte greu’ – e doar ‘Eu, eu, eu'”, a spus ea.

Leviev a fost arestat in 2019 dupa ce a folosit un pasaport si a fost condamnat la 15 luni de inchisoare in Israel pentru alte fraude. A fost eliberat dupa ce stat cinci luni dupa gratii.

Foto: Instagram – @pernillaelisabeths