7 motive pentru care oamenii nu se mai casatoresc

1
De Denisa Toma
17 mart. 2019

In timp ce unii oameni viseaza sa mearga la altar si sa-si uneasca destinul cu cel al persoanei pe care o considera marea iubire, multi altii au renuntat la aceasta idee.

De fapt, au apus de mult vremurile in care a fi necasatorit era privit ca un defect sau ca pe o mare nerealizare. In prezent, multi oameni aleg in mod voit sa nu se casatoreasca. Iata de ce:

Libertatea de a trai singur are numeroase beneficii

Unele persoane isi gasesc fericirea in intemeierea unei familii si cresterea copiilor. Dar pentru altii, a-si urma propriile visuri si a se dedica planurilor pe care si le-au stabilit sunt mai importante si le ofera un sentiment de implinire.

Adevarul este ca fiecare om este diferit, iar eticheta de „familist” pur si simplu nu se potriveste oricui. Pe de alta parte, libertatea de a decide in fiecare moment ce vrei sa faci, fara sa depinzi de nimeni, este extrem de tentanta pentru multe persoane.

Casatoria este privita ca o formalitate

Doar pentru ca cineva nu vrea sa se casatoreasca, asta nu inseamna ca nu mai crede in iubire. De fapt, multi oameni nu mai cred in ideea ca trebuie sa te casatoresti pentru a-ti demonstra dragostea pentru cineva. Numeroase cupluri au o viata de familie implinita, au copii si proprietati impreuna, dar fara sa fie casatorite, din simplul motiv ca pentru ei casatoria nu este cea care defineste o relatie fericita.

Pe de alta parte, unele persoane divortate care si-au refacut viata si au o relatie implinita nu se casatoresc din superstitie, de teama ca relatia sa nu aiba aceeasi soarta ca prima.

Cele mai bune sfaturi de relatii de la frantuzoaice

Casatoria implica responsabilitate financiara

Potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite, 25% dintre americani au declarat ca nu se vor casatori. Iar principalele motive sunt, in ordinea importantei: nu au gasit persoana potrivita, nu se simt pregatiti si nu au stabilitate financiara sau nu au un loc de munca.

Intr-o perioada in care multi tineri se confrunta cu somajul si lipsa unei locuinte proprii, casatoria nu pare o alegere prea buna. Casatoria nu inseamna numai iubire si juraminte de credinta, ci si responsabilitati precum cumpararea unei locuinte, cresterea copiilor, facturi si numeroase alte costuri, pe care unele persoane pur si simplu nu si le pot asuma.

9 trasaturi pe care femeile cu adevarat mature le cauta la partenerul lor

Oamenii nu mai au incredere in casatorie

Aproximativ 35% dintre mileniali au crescut cu parinti divortati. Nu este de mirare ca tot mai multi dintre ei nu mai cred in notiunea de casatorie. Casatoria este un angajament pe termen lung, iar unii oameni considera ca nu sunt capabili sa si-l asume.

Iar cand provii dintr-o casnicie destramata sau una nefericita, in care parintii s-au confruntat cu diferite probleme, de la abuz, violenta, infidelitate, consum de alcool sau droguri, casatoria nu pare deloc o alegere buna.

Unele persoane se dedica vietii profesionale

Fiecare persoana are propriile prioritati, iar pentru unii oameni a se casatori nu este una dintre ele. Desi nu inseamna ca a fi casatorit si a avea copii te impiedica sa ai o cariera, acestea o pot face mai dificil de obtinut.

In special femeile care aleg sa se dedice complet vietii profesionale renunta la ideea de casatorie. Sunt constiente de faptul ca a avea copii presupune numeroase sacrificii din punct de vedere profesional, precum intreruperea activitatii, refuzarea unor oportunitati sau chiar schimbarea profesiei.

Cum sa-ti comunici nevoile in cuplu fara sa-ti presezi partenerul

Multi oameni nu isi gasesc perechea

Intr-o perioada in care se presupune ca retelele de socializare ne ajuta sa comunicam si sa interactionam mai mult, adevarul este ca ne simtim mai singuri ca niciodata.

Iar faptul ca oamenii interactioneaza tot mai putin fata in fata face ca intalnirea persoanei potrivite sa fie tot mai dificila. De aceea, este posibil ca unele persoane sa nu se casatoreasca pentru ca nu isi intalnesc jumatatea.

Unele persoane nu accepta monogamia

Sexul in afara casatoriei era privit ca fiind ceva tabu in urma cu multi ani. Dar in prezent, libertatea de a alege le ofera oamenilor posibilitatea de a refuza casatoria, mai ales daca simt ca nu pot avea un singur partener sexual pentru tot restul vietii.

In acest caz, numeroase persoane prefera sa aiba relatii deschise si sa experimenteze cat mai mult de punct de vedere sexual, ceea ce nu ar fi posibil intr-o casnicie traditionala.

Foto: Shutterstock.com