7 romane psihologice care se joaca cu mintea ta

1
De Cristina Tudor
30 mart. 2019

Romanele psihologice sunt extrem de ofertante cand vine vorba despre constructia unui personaj, urmarit mai ales din perspectiva analizarii starii lui mentale si sufletesti. Iti recomandam sapte astfel de scrieri in care credem.

Surse pentru cele mai bune filme thrillere sau pentru dezbateri de dupa, cartile psihologice sunt livrate in fiecare an pe rafturile bibliotecilor. Insa, putine reusesc sa se remarce din marea de propuneri. Pentru ca doar unele izbutesc sa faca un portret atat de convingator al personajelor din poveste, lucru care ar trebui sa fie esential.

20 de carti controversate, INTERZISE de-a lungul timpului

Pentru ca romanele psihologice se concentreaza asupra emotiilor si starilor mentale ale protagonistilor. Totul din prisma motivatiilor, circumstantelor, vietii acestora. Cel mai des veti fi martori la monologuri interioare sau scene de flashback ca sa intelegi mai bine ce a conturat astfel personajul. Povestile nu sunt unele confortabile si usoare, incarcandu-te cu povara lor.

Daca iti place aceasta literatura, iti recomandam mai jos sapte romane psihologice.

Colectionarul de John Fowles

“Colectionarul” este unul original, semnat de John Fowles. Se pune in centrul povestii idila dintre un functionar si o studenta la Arte. Hotarat sa stabileasca o legatura afectiva intre el si romane psihologiceviitoarea sa victima dintr-o colectie de cuceriri, descopera ca banii nu inseamna totul. Astfel ca, daca nu o poate cuceri pe cea pe care o place, o rapeste. Cu multiple implicatii sociale, romanul este considerat primul thriller psihologic – se remarca printr-un ritm lent.

O poti comanda aici

Inocentul de Ian McEwan

Romanul psihologic “Inocentul”, scris de Ian McEwan, ne trimite in Berlinul din ‘55-’56, cand incepea Razboiul Rece.

6 carti pline de intelepciune care iti pot schimba viata

Cu spionaj, romane psihologicepovesti de dragoste si cercetari, intreaga carte este construita in baza unui fapt real care a insemnat constructia unui tunel secret sapat de americani si britanici, pentru a intercepta liniile de comunicatii ale sovieticilor. S-a facut si o ecranizare, cu Anthony Hopkins, Isabella Rossellini si Campbell Scott.

O poti comanda aici

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.