Afirmatii inainte de culcare: de ce functioneaza aceasta tehnica de manifestare si cum o aplici in viata ta chiar din aceasta noapte

1
De Cristiana Astefanoaiei
24 aug. 2023

Afirmatiile de somn sunt afirmatii sau fraze pozitive pe care ti le repeti inainte de a te culca. Acestea sunt deosebit de utile pentru a manifesta viata pe care ti-o doresti.

Aceste afirmatii inainte de culcare chiar functioneaza, caci accesezi nivelul subconstient al creierului.

In timpul somnului, mintea noastra trece prin diverse stadii, inclusiv faze de visare si de regenerare. In aceasta perioada, subconstientul nostru este mai receptiv la sugestii si informatii. Afirmatiile pozitive repetate inainte de culcare isi gasesc calea in mintea subconstienta si pot influenta atitudinile, gandurile si comportamentele noastre in viata de zi cu zi. Ele pot ajuta la contracararea stresului, anxietatii si gandurilor negative, creand un spatiu mai propice pentru un somn profund si odihnitor.

Cum functioneaza afirmatiile spuse inainte de culcare

„Acestea au rolul de a te ajuta sa te concentrezi asupra gandurilor si sentimentelor pozitive si de a consolida convingerile pozitive despre tine si despre viata ta. Afirmatiile inainte de somn pot fi folosite pentru a reduce anxietatea, pentru a imbunatati stima de sine, pentru a creste motivatia si pentru a promova un sentiment de calm si relaxare”, spune Martin Seeley, expert in somn.

Sopteste aceasta fraza inainte de a merge la culcare si tot ceea ce iti doresti va veni la tine

Somnul de calitate este o resursa pretioasa, iar modul in care ne pregatim mental inainte de culcare poate influenta profund calitatea somnului si starea generala de bine. Unul dintre instrumentele puternice pe care le avem la dispozitie sunt afirmatiile pozitive. Acestea sunt fraze sau ganduri formulate in mod constient pentru a-ti indrepta mintea in directia dorita. Spuse inainte de culcare, aceste afirmatii pot avea un impact profund asupra subconstientului tau si pot contribui la o odihna mai linistita si o trezire mai pozitiva.

Afirmatiile de somn sunt mai eficiente atunci cand esti relaxata, adica atunci cand mintea ta se simte mai deschisa la schimbare.

„O modalitate de a profita la maximum de mintea ta deschisa si relaxata este sa practici cateva tehnici simple de autohipnoza. Intram in stari naturale de hipnoza pe parcursul zilei si, la fel ca si hipnoza, autohipnoza consta pur si simplu in transmiterea de mesaje utile catre subconstientul tau”, explica Charlie Morley, expert in somn si vise.

Idei de afirmatii pentru seara

„Sunt recunoscatoare pentru ziua care a trecut si sunt pregatita sa ma odihnesc.”

„Las grijile si stresul zilei sa se estompeze, creand spatiu pentru pace si liniste interioara.”

„Imi acord permisiunea sa ma relaxez complet si sa ma eliberez de toate tensiunile.”

„Fiecare respiratie ma aduce intr-o stare mai profunda de relaxare si odihna.”

„Sunt in siguranta si protejata in timpul somnului meu. Corpul meu se regenereaza si se vindeca.”

„Dimineata ma voi trezi odihnita, energizata si pregatita sa infrunt o noua zi.”

12 afirmatii care iti vor calma anxietatea. Vei vedea schimbari daca le repeti in fiecare zi

Cum sa folosesti afirmatiile inainte de culcare

Gandeste-te la un ritual

Alege un moment linistit in care sa te concentrezi asupra afirmatiilor tale. Aceasta ar putea include sa iti iei cateva minute inainte de culcare pentru a sta in liniste, a medita sau a scrie un jurnal in timp ce iti repeti afirmatiile.

Starea de constientizare

Gandeste-te la ceea ce doresti sa imbunatatesti sau sa schimbi in viata ta. Formuleaza afirmatiile intr-un mod pozitiv, ca si cum s-ar intampla deja.

Repeta-le

Spune afirmatiile cu voce tare sau in mintea ta de cateva ori inainte de a adormi. Repeta-le cu convingere si cu intentia clara.

Asociaza-le cu relaxarea

Incorporeaza afirmatiile intr-o tehnica de relaxare, cum ar fi respiratia profunda sau meditatia ghidata.

Te poti aduce intr-o stare de relaxare folosind o relaxare musculara progresiva (PMR)

„Dr. Edmund Jacobson a inventat aceasta tehnica inca din anii 1920, ca o modalitate de a-si ajuta pacientii sa faca fata anxietatii. Tehnica presupune pur si simplu sa lucrezi prin diferite grupe de muschi, mai intai tensionandu-le si apoi eliberandu-le”, explica Martin Seeley.

Aceasta constituie o parte a Metodei militare de somn, care a fost conceputa pentru a ajuta soldatii Marinei Statelor Unite sa adoarma repede in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Cum sa nu mai fii niciodata obosita: dieta care imbunatateste calitatea somnului

Fii consecventa

Afirmatiile pot avea un impact mai semnificativ pe termen lung, asa ca nu te descuraja daca nu simti imediat efecte. Continua sa le folosesti in fiecare seara.

Foto: freepik.com