4 calitati esentiale pe care trebuie sa le ai ca sa fii un antreprenor de succes

1
De Maria Constantin
20 apr. 2022

Orice antreprenor stie, la orice nivel ar activa, ca doar munca facuta cu pasiune aduce rezultate si transforma visurile in realitate.

Daca unele planuri nu se concretizeaza, nu inseamna ca ai facut ceva gresit, ci poate fi o reflectie a starii tale interioare. Iar daca nu-ti place cum decurg lucrurile in jurul tau, primul pas este sa faci schimbari in interiorul tau, recomanda Millana Snow, antreprenor in domeniul wellness, intr-un articol publicat de Mind Body Green.

Practici de wellness pe care le poti aplica si in relatia cu banii

Succesul unei afaceri in domeniul wellnessului depinde de anumite calitati importante pe care toti liderii din acest domeniu le au. Iata care sunt acestea:

1. Intentia

O afacere inspirata incepe cu o intentie puternica. Asa ca gandeste optimist si vizualizeaza-ti in fiecare zi reusitele. Aceasta este prima lectie despre energia pozitiva care te propulseaza spre succes si pe care Millana Snow o recomanda tuturor cursantilor ei.

Experta mai spune ca nu trebuie sa astepti aprobarea nimanui ca sa-ti traiesti viata asa cum iti doresti.  „Nu astepta sa-ti spuna cineva ce ai de facut – ai o intentie si o duci pana la capat”, explica ea.

2. Curajul

„Este cea mai importanta calitate pe care trebuie sa o ai ca sa faci o schimbare reala in viata si in afacerea ta. Unii vorbesc despre incredere, dar, de fapt, e vorba de curaj. Ca sa dezvolti o afacere de succes trebuie sa nu te temi sa-ti folosesti puterea”, explica Snow.

3 obiceiuri zilnice care iti saboteaza sanatatea mintala. Cum sa-ti recuperezi linistea

Ca antreprenor, vei fi nevoita sa urci toate treptele curajului. „Deseori spun ca sunt aproape sigura ca inceperea unei afaceri este doar o alegere a subconstientului pentru a face o incursiune in adancul sufletului tau. Asadar, de ce te ascunzi? Ce te sperie cel mai mult ca antreprenor? Uneori, este familia ta, alteori sunt parintii sau prietenii carora tot incerci sa le faci pe plac. Cand intelegem ca o mare parte din temerile noastre sunt conectate la convingeri sau traume nevindecate, putem sa ne recapatam puterea”, mai spune specialista.

3. Limitele

Ca artista, freelancer sau detinatoare a unei afaceri, trebuie sa ai o strategie care sa te ajute sa te dezvolti. Este esential sa impui limite puternice in munca ta. Analizeaza-ti afacerea si viata, notand punctele in care limitele tale sunt slabe. Apoi fixeaza-ti limite in raport cu prietenii si clientii tai, alege sa faci ceea ce iti place, in timp ce primesti recompensele pe care le meriti. Poti chiar sa-ti fixezi limite si in viata personala.

8 obiceiuri zilnice pe care Blake Lively le respecta pentru un corp sanatos si suplu: „Nu sar niciodata peste micul dejun”

4. Integritatea

Poate cea mai importanta cale prin care atragi succesul este sa-ti mentii integritatea in ceea ce faci. Acest lucru impune sa elimini „zgomotul” din jurul tau si sa te concentrezi pe ceea ce este important pentru tine.

Trebuie sa ai in primul rand incredere in tine si in munca ta, astfel incat clientii tai sa aiba, la randul lor, incredere in tine. Acorda mai mult timp meditatiei in fiecare zi, incepe un program sau un plan nou, citeste alta carte, imbunatateste-ti ofertele si invata despre segmentul tau de clienti pentru a-ti mari sansele de succes.

Foto: depositphotos.com