4 carti recomandate de psihologi pentru a tine in frau anxietatea si stresul

1
De Irina Constantin
5 mai 2020

Ai incercat sa scapi de emotiile negative prin toate metodele, dar inca te simti anxioasa si stresata?

Te intelegem perfect. Este normal sa experimentezi tot felul de stari in aceasta perioada. Totusi, daca vrei sa le gestionezi cat mai bine si sa ai o stare de spirit ceva mai buna, exista numeroase metode pe care le poti incerca. De exemplu, ce zici despre cateva carti pentru anxietate si stres?

Cum sa tii sub control anxietatea provocata de Coronavirus

Poate ca esti usor reticenta la ideea de a citi carti despre aceste subiecte, insa psihologii spun ca unele volume chiar te pot ajuta semnificativ. Aplica sfaturile autorilor si te vei simti mai usoara, eliberata si binedispusa!

Daca vrei o metoda mai rapida, incearca meditatia ghidata! Noul program de 7 zile creat de Andreea Raicu te va ajuta sa combati episoadele de stres si anxietate usor si simplu: ai nevoie de doar 15 minute pe zi 😉

4 carti pentru anxietate si stres, recomandate de un psiholog

1. Eckhart Tolle – Puterea prezentului

In acest volum clasic, adorat de toti adeptii spiritualitatii si dezvoltarii personale, Eckhart Tolle vorbeste despre mindfulness si iti ofera o perspectiva fresh asupra vietii tale.

„Puterea prezentului” este un bestseller ce a ajutat milioane de oameni sa treaca mai usor peste starile de anxietate. Cheia este concentrarea pe momentul prezent, recunoscand emotiile, acceptandu-le si intelegand ca ele nu au control asupra noastra, atat timp cat nu le permitem acest lucru.

Ed. Curtea Veche, 45 lei

Daca ai citit deja aceasta carte, poti continua cu „Un pamant nou” sau „Linistea vorbeste”, volume care te vor ajuta si ele sa depasesti momentele dificile.

8 carente nutritionale responsabile de depresie si anxietate

2. Viktor Frankl – Omul in cautarea sensului vietii

Psihiatrul Viktor Frankl a trait experiente ingrozitoare in lagarele de concentrare, inclusiv la Auschwitz. Acesta si-a pierdut parintii, fratele si sotia insarcinata, dar cumva a reusit sa proceseze toate aceste traume si sa mearga mai departe.

Ed. Vellant, 27,90 lei lei

Pare un scenariu sumbru si te-ai putea intreba daca acest moment este potrivit pentru a citi un astfel de volum. Ei, bine, raspunsul este da, categoric. Lectiile pe care le vei lua din aceasta carte nu au egal.

3 proiecte de weekend pe care le poti face in casa: Sunt utile si te scapa de anxietate

Este un volum care iti va oferi perspective interesante, utile mai ales in aceste vremuri, cand totul este invaluit in incertitudine.
3. Rick Hanson – Creierul lui buddha

…sau „Neurostiinta fericirii, iubirii si intelepciunii”. Daca esti in cautare de carti despre anxietate si stres, aceasta iti va oferi toate raspunsurile de care ai nevoie. Ce ar face si cum ar gandi Buddha in aceste vremuri?

Ed. Paralela 17,50 lei

„Cand iti schimbi creierul, iti schimbi viata” este motto-ul acestei carti. Autorii apeleaza la filozofia budista si la psihologie pentru a te invata cum sa fii prezent, cum sa meditezi si cum sa chemi mai multa pace si mai mult calm in viata ta.

4. Angela Duckworth – GRIT. Puterea pasiunii si a perseverentei

O alta carte recomandata de psihologi este acest volum cuprinzator despre ceea ce poate face perseverenta. Autoarea este fiica unui om de stiinta care se plangea des de „lipsa ei de talent”. Angela isi spune povestea plina de pasiune si iti arata ca nu talentul este cheia succesului.

Ed. Publica, 52,25 lei

Rezultatele nu apar doar atunci cand ai un talent aparte. Nici macar doar atunci cand muncesti din greu! De fapt, secretul este o combinatie de pasiune puternica si perseverenta pe termen lung.

Asadar, nu te stresa ca lucrurile nu sunt asa cum vrei sa fie chiar in acest moment. Lucreaza zi de zi pentru scopul tau, iar rezultatele vor incepe sa apara!