Ce emotii se ascund in spatele durerilor de spate si abdominale

1
De Mia Nicolescu
19 mart. 2022

„Daca va veti atinge cu degetele de o plita incinsa, va veti arde. Durerea fizica este avertismentul pe care-l primiti din partea naturii pentru a intelege ce trebuie sa evitati pentru a va pastra integritatea corporala.” [Paramahansa Yogananda]

Atunci cand ai o durere care persista si ajunge sa iti afecteze stilul de viata, ingreunandu-ti munca si punandu-ti in pericol relatiile si fericirea, mergi la medic! Afla ce se intampla cu tine, afla-ti diagnosticul, urmeaza tratamentul si asteapta rezultatele. Daca acestea intarzie sa apara, mergi mai departe si incearca sa descoperi ce se ascunde in spatele acestor dureri din punct de vedere emotional, psihologic.

Chiar daca uneori pare greu de crezut, durerile fizice provin, in multe cazuri, de la dureri care tin de ceea ce simtim si traim emotional. Uneori ne doare inima de suparare, nu-i asa?

Ce afectiuni poate anunta durerea de ficat

Afla ce emotii ascund durerile de spate, durerea de gat si cea abdominala. Apoi incepe tratamentul care consta in a lucra cu tine (psihic si emotional) in fiecare zi. Nu iti reprima trairile, da glas gandurilor, nu iti mai calcula fiecare miscare si gand, incearca sa traiesti liber, fara teama, cere si accepta ajutor atunci cand simti ca nu mai poti.

Ce emotii ascund durerile de spate

Durere la nivelul umerilor

Durerea la nivelul umerilor scoate la suprafata grijile, greutatile si responsabilitatile. Vei merge cu capul aplecat si umerii aplecati in fata atunci cand responsabilitatile te coplesesc si atunci cand grijile si greutatile iti fura dreptul la fericire si libertate.

Durere la nivelul gatului

Durerea de gat este asociata cu frica pe care un om o resimte, in timp ce durerea in gat este asociata cu reprimarea emotiilor. Atunci cand taci in loc sa spui ce simti, ce gandesti, ce te apasa, toata aceasta neputinta se materializeaza intr-o puternica durere in gat, zona prin care cuvintele ar trebui sa treaca ca sa se faca auzite.

Durere in partea de sus a spatelui

Intristarea, durerea si necazul se resimt fizic la nivelul spatelui, in partea superioara. De asemenea, poate insemna lipsa sprijinului emotional si faptul ca te simti neiubita.

Durere de mijloc

Durerea de mijloc inseamna ca te simti vinovata (sau iti este rusine) de ceva ce ai facut in trecut. Porti dupa tine un bagaj emotional mult prea greu.

Durere lombara

Durerea lombara atunci cand te simti neputincioasa si nesigura. Atunci cand esti instabila din punct de vedere financiar si iti este teama ca vei ramane fara bani.

Durere abdominala

Durerea abdominala si afectiunile sistemului digestiv (indigestie, gastrita, ulcer, sindromul colonului iritabil) apar ca urmare a unei tulburari emotionale ignorate, care nu a fost exteriorizata si, prin urmare, nici tratata.

Foto: depositphotos.com