8 obiceiuri de zi cu zi care iti distrug coloana vertebrala

1
De Cristina Tudor
26 dec. 2021

Postura este cruciala nu numai pentru sanatatea ta, ci si pentru bunastarea ta emotionala.

O postura corecta poate reduce oboseala, iti poate imbunatati starea de spirit si chiar poate ajuta persoanele care sufera de depresie. Dar, unele lucruri mici pe care le facem zi de zi pot afecta negativ coloana vertebrala.

Iata 8 obiceiuri zilnice aparent inofensive care iti distrug, de fapt, coloana vertebrala:

Porti geanta in fata corpului, peste un umar

Purtarea unei genti care nu este echilibrata pe corp este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poti face pentru postura ta.

De asemenea, desi s-ar putea sa fii tentata sp alegi cea mai mare geanta pentru a-ti putea cara toata viata in ea, cu cat geanta este mai grea, cu atat problemele pe care le poate cauza coloanei vertebrale vor fi mai mari.

Cand porti geanta pe un umar si greutatea nu este distribuita uniform, poate duce la leziuni la nivelul gatului si umerilor, o postura incorecta si chiar dureri de cap.

Daca nu esti pregatita sa renunti la geanta ta preferata, macar goleste-o din cand in cand.

Vorbesti la telefon fara ajutorul mainii, tinandu-l intre ureche si gat

Sa stai la birou ore in sir iti poate afecta negativ postura, dar felul in care stai nu este singurul lucru care iti poate distruge coloana vertebrala.

Tinerea telefonului intre umar si ureche te ajuta sa ai mainile libere pentru a face alte activitati simultan, dar, in cele din urma, iti poate afecta spatele.

Gatul si umerii tai nu sunt meniti sa ramana in aceasta pozitie pentru o perioada lunga de timp, iar acest obicei poate incorda muschii din partea superioara a spatelui, afectandu-ti postura.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com