Studiu: Postura corecta te ajuta sa ai o stare de spirit mai buna, conform specialistilor

1
De Alice Papuc
29 apr. 2023

Obiceiurile de zi cu zi sunt mai importante decat ai crede. Inclusiv postura pe care o ai spune multe lucruri despre tine!

Un studiu realizat de profesorul Nikolaus Troje, de la Canadian Institute for Advanced Research si publicat in Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, arata faptul ca atat mersul, cat si postura corecta au un efect direct asupra starii de spirit. Potrivit profesorului, „Nu este surprinzator faptul ca starea de spirit, felul in care te simti afecteaza modul in care mergi sau postura pe care o ai. Ceea ce vrem sa descoperim este daca si modul in care mergi afecteaza starea de spirit.”

Lipsa acestei vitamine e motivul pentru care ai probleme de digestie

Cum s-a desfasurat studiul?

Pentru a desfasura acest experiment, participantii au primit o lista care continea atat cuvinte pozitive, precum si negative: „dragut”, „infricosat”, „anxios” fiind doar cateva dintre acestea. In continuare, participantii au fost indemnati sa imite doua stiluri de mers: deprimat vs fericit. Ceea ce este interesant este ca inclusiv atunci cand participantii la studiu au imitat un anumit stil de mers, starea lor de spirit a fost modificata astfel incat sa fie in concordanta cu mersul pe care il aveau.

Si mai interesant este faptul ca fix oamenii care au fost indemnati sa mearga intr-un stil deprimat si-au amintit mai multe cuvinte negative, in comparatie cu cei indemnati sa mearga intr-un stil vesel, fericit, care s-au raportat la mai multe cuvinte pozitive.

7 obiceiuri pe care sa le adopti in 2023 ca sa fii mai fericita

Postura incorecta te poate face deprimat(a)?

Stim deja ca postura incorecta nu este benefica pentru sanatatea coloanei vertebrale. Cu toate acestea, studiile indica faptul ca postura incorecta te poate face sa devii inclusiv deprimat(a). Acest lucru a fost confirmat cu ajutorul unui studiu realizat pe un esantion de 74 de persoane. Potrivit rezultatelor, participantii care au adoptat o postura corecta au raportat o stima de sine crescuta si o atitudine mai pozitiva.

La polul opus, s-a demonstrat faptul ca oamenii care adopta o postura incorecta sunt persoane mai deprimate, anxioase si care raporteaza o lipsa a increderii in sine.

Cel mai bun remediu pentru depresie, conform unui nou studiu

Concluzii

Rezultatele studiului sugereaza ca stilul de mers deprimat si o postura incorecta pot fi responsabile pentru o stare de spirit mai proasta, negativa. Acestea fiind spuse, cu putin efort iti poti ameliora considerabil starea de spirit. Bineinteles, o postura corecta si un mers in concordanta nu iti asigura o viata roz, in care totul este pozitiv. Cu toate acestea, exista mici obiceiuri pe care le poti include in rutina ta de zi cu zi astfel incat sa ai o stare de spirit mai buna si sa depasesti mai usor perioadele dificile.

Foto: Instagram/@anisasojka